Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Berlusconi si oddychl: V kauze sexu s nezletilou ho zprostili viny!

Berlusconi si může oddychnout, za kauzu Ruby mu soud zrušil trest!
Berlusconi si může oddychnout, za kauzu Ruby mu soud zrušil trest!  (Autor: Reuters/profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
18. července 2014
22:01

Podle obžaloby si měl užít placeného sexu s nezletilou tanečnicí Karimou. V kauze "Rubygate" mu hrozilo vězení původně až 15 let. Dostal sedm, jenže nyní italský odvolací soud Silvia Berlusconiho (77) zprostil viny úplně! 

Berlusconi čelil obžalobě z placeného sexu s nezletilou a zneužití pravomoci. Sedmiletý trest vězení a doživotní zákaz vykonávat veřejně prospěšné funkce mu soud vyměřil loni, expemiér se spolu se svými právníky odvolal. Teď ho osvobodili! Rozsudek však ještě není pravomocný, v Itálii existuje ještě jedna možnost odvolání, kterou zřejmě využije obžaloba.

Podle obžaloby měl mediální magnát v roce 2010 pohlavní styk s marockou tanečnicí Karimou Mahrúg vystupující pod přezdívkou Ruby - a to v době, kdy jí ještě nebylo 18 let. To je podle italských zákonů trestné. Případ byl od počátku podrobně detailně sledovaný. V soudní síni se totiž probíraly i velmi barvité podrobnosti z bunga-bunga party u Berlusconiho. Na ně prý prostředníci najímali prostitutky.

Radili se čtyři hodiny. A překvapili!

Jenže odvolací soud dnes vydal překvapivé rozhodnutí. Tříčlenný senát se v Miláně o verdiktu radil čtyři hodiny. Berlusconiho zprostil viny ve všech bodech obžaloby. Soudci to vysvětlili tím, že se podle nich prokuratuře nepodařilo trestné činy dostatečně prokázat.

Berlusconiho advokáti a příznivci osvobozující rozsudek přivítali s nadšením. "Zproštění viny překonalo všechna moje očekávání," citovala agentura APA obhájce Franka Coppiho. Členové Berlusconiho strany Vzhůru, Itálie považují dnešní rozuzlení soudu za velké zadostiučinění. "Konečně pravda. Škoda, že všechny ty lži o Berlusconim přepsaly politické dějiny naší země," komentovala jej pravicová poslankyně Daniela Santanche.

Expremiér také čelil obvinění, že se intervencí u policie snažil zabránit zatčení Ruby, která byla podezřelá z krádeže. I obvinění ze zneužití pravomoci ho však nyní zbavili. Berlusconi tak zatím pyká jen za daňové úniky ve společnosti Mediaset. Jednou týdně (každý pátek) pomáhá v domově pro seniory nedaleko Milána. Na dva roky mu také zakázali zastávání veřejných funkcí. A tak musel loni opustit Senát a nemohl kandidovat ani v nedávných eurovolbách.

itartas ( 19. července 2014 10:39 )

kdo má prachy všechno mu projde. Věznice jsou pro chudáky!

Zobrazit celou diskusi