Lidé se k obrazově a zvukově vylepšené Popelce vyjadřují v internetových diskusích. „Digitalizace starších a povedených filmů je záslužný počin,“ chválí krok České televize Jaroslav Erbs z Hradce Králové.

„Ty staré barvy působí nějak více vánočněji a nebe je tam modré a ne fialové! Popelka ale omládla, abych jen nehanil...,“ napsal Petr Müller z Prahy.

Ať jdou k šípku!

Pak jsou ale tací, kteří omlazení Šafránkové, Trávníčka a dalších hvězd milované pohádky tvrdě kritizují. „Všechno krásné zkazí! Teď to bude vypadat jak moderní pohádka a ne jako pohádka, ze které dýchá nostalgie. Ať jdou s digitalizací k šípku, chci starou Popelku!“ nebere si servítky Eva Šetinová z Nejdku. „Nevím co na to říct ani. Mělo to takový svůj typický nádech,“ přidává se Simona Maliníková z Ostravy.

Změny k ničemu

Režisér Václav Vorlíček (83) názory všech stran chápe. „Někteří lidé zkrátka nemají rádi změny,“ řekl Blesku. Sám restaurovanou pohádku v pondělí sledovat nebude. „Musel bych se na to dívat v kině na velkém plátně,“ prohlásil Vorlíček, který se obává, že lidé na televizorech běžných rozměrů změny vůbec nezaznamenají.

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nová Popelka! Šafránková, jak jste ji ještě neviděli! ČT