Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děsivá zpověď Dagmar: Romové nás zbili do bezvědomí, protože jsme nechtěli sex

Autor: Jana Ulrichová - 
10. března 2014
16:55

Brutální napadení partnerů (40 a 32) skupinou Romů (20 až 41) vyšetřují policisté v České Lípě. Případ připomíná loňský útok z Duchcova.

Miroslav Putík (32) byl se svou partnerkou Dagmar Grosmutovou (40)
22. února v místním baru Koruna. Whisky pil s kolou, která ale během večera došla, a tak se pro ni Dagmar vydala s kamarádkou do sousedního baru Hong Kong.

Tam narazila na partu obhroublých Romů. „Vrátila se s tím, že už tam nikdy nepůjde, že na ni byli vulgární. Chtěli sex,“ popsal Miroslav. „Nelíbilo se mi to. Šel jsem se zeptat, co to mělo znamenat. Přítelkyně šla bohužel se mnou,“ dodal.

A přiletěl půllitr

To, co následovalo, si pamatují už jen útržkovitě. „Nejdříve jsme se jen dohadovali. Servírka tušila nepříjemnosti, tak volala policii. Ta ale podle svědků přijela až po druhém telefonátu. To už jsme byli na zemi v krvi a v bezvědomí,“ řekl. První zaútočil jeden z Romů, po Miroslavovi hodil zezadu půllitr.

Pak začala rvačka. „Stála jsem za Mirkem. Vůbec nevím, kdy jsem dostala první ránu. Srazili mě na zem a kopali do hlavy,“ řekla Dagmar, matka dvou dětí. To, že útok byl velmi brutální, potvrdila i policie. Ta případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví.

Zlomeniny, natržená ledvina

Dagmar měla otevřenou ránu na hlavě, zlomeniny čelistní a obou lícních kostí, přeražený nos a vyražené dva zuby. Čeká ji plastická operace. Miroslavovi sešili lékaři velké tržné rány na hlavě. Utrpěl otřes mozku, měl natržené ledviny a ucho a vyražené zuby. Oba si poleželi několik dní v nemocnici, v neschopnosti jsou dodnes.

Co se stalo v Duchcově

Skupina pěti Romů včetně dvou žen a mladistvého Davida B. (16) napadla v noci na 18. května 2013 manžele L. vracející se domů z restaurace. Zaútočili na ně téměř dvoumetrovou větví, muže srazili na zem a bili ho. Strhli i jeho ženu, kopali do ní, bili ji pěstmi, tahali ji za vlasy a hlavou jí tloukli o chodník.