Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dobrá zpráva: Elektřina a plyn zlevní!

Z čeho se skládá cena elektřiny
Z čeho se skládá cena elektřiny  (Autor: Infografika Blesku)
Autor: ex, ČTK - 
30. listopadu 2013
21:53

Tak tenhle vánoční dárek jistě potěší. Elektřina pro domácnosti v příštím roce zlevní v průměru o 10,9 procenta, mnozí odběratelé tak ušetří i tisíce korun ročně. A o 5,19 procenta se průměrně sníží cena plynu. To může přinést úsporu několika desítek až stovek korun.

Přišel s tím Energetický regulační úřad. Ceny pro odběratele energií se budou lišit podle jednotlivých regionů. Největší pokles cen elektřiny pro domácnosti mohou očekávat klienti ČEZ, a to o 12 procent. Pražská energetika zlevní o 9,5 procenta, a u E.ON, který působí hlavně v Jihočeském a Jihomoravském kraji, to bude o 8,8 procenta.

Energetický regulační úřad připomněl, že zákazníci mohou výslednou cenu elektřiny ovlivnit volbou dodavatele. Plyn pro domácnosti a maloodběratele zlevní o 5,19 procenta proto, že dojde ke snížení jeho regulované ceny, která tvoří asi pětinu celkové ceny.

Kolik ušetříme na elektřině a plynu Kolik ušetříme na elektřině a plynu | Zdroj: ERÚ

djaba ( 1. prosince 2013 16:53 )

V konečném vyúčtování se to projeví v desetinách procent.

abzk ( 1. prosince 2013 11:16 )

Sorry ale na FIX jim může skočit jedině pablb. FIX nikdy. Na tom nemůže nikdy zákazník vydělat. Fix používaji společnosti jenom ve dvou případech - když budou sami zlevňovat - když bude zlevňovat konkurence (tak aby jim zákazníci nemohli ke konkurenci zdrhnout)

zadnice ( 1. prosince 2013 10:47 )

Prdlajs! Ještě měsíc před zveřejněním, že ČEZ zlevní posílali do domácností "smlouvy" na FIX i když věděli, že zlevní!!! Teď naopak ještě vydělají, protože spousta "chudých" rodin jim na to skočila a budou platit ještě min. 2 roky předraženou elektriku!!! To samé plyn!!! Jak přijde konec smlouvy okamžitě s ČEZem končíme vypovězením smlouvy. Je to naprosté svinstvo!!!!!

wimr ( 1. prosince 2013 09:30 )

blbe

abzk ( 1. prosince 2013 02:28 )

To by byly zatraceně drahý rohlíky Mě to na baráku ušetří přes devět tisíc.

Zobrazit celou diskusi