Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečas nepřišel k soudu: Když se něčeho bojí, tak se tomu vyhne, říká očištěný Randák

Karel Randák se opřel do Petra Nečase a Jany Nečasové (dříve Nagyové)
Karel Randák se opřel do Petra Nečase a Jany Nečasové (dříve Nagyové)  (Autor: ČTK, Foto Blesk - Petr Novotný, Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
23. října 2013
12:20

Expremiér Petr Nečas ani jeho žena Jana Nečasová (dříve Nagyová) nedorazili dnes na projednávání kauzy úniku informací o výplatách Nečasové na Úřadu vlády. "Když se prostě něčeho bojí, tak se tomu vyhne," okomentoval Nečasovu absenci bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák, který figuroval v celé kauze jako obviněný. Soud však dnes Randáka očistil. I když zatím nepravomocně.

Bývalý ředitel civilní rozvědky Karel Randák byl obviněn v souvislosti se zveřejněním odměn dnes již bývalé šéfky kabinetu expremiéra Nečase Jany Nagyové (dnes Nečasové). Byl obviněn z neoprávněného nakládání s osobními údaji, které prý výrazně zhoršilo pověst Nagyové. Obvodní soud pro Prahu 1 však dnes Randáka zprostil viny, rozsudek však není pravomocný. Na projednávání tohoto případu přitom měl dorazit i Petr Nečas - omluvil se však kvůli pracovní neschopnosti.

Pro premiérovu milenku skoro milion ročně! Plus odměny

Podle žalobců se přitom k Randákovi měly dostat výplatnice Jany Nagyové z Úřadu vlády. A to od její tehdejší asistentky Nagyové - Lenky Pikorové, která mu je měla předat v roce 2011 za účelem zveřejnění v médiích. A sama byla později také obviněna. Randák měl pak předat dokumenty internetovému deníku Insider a ten je skutečně zveřejnil. Podle informací, které v srpnu uvolnilo současné vedení úřadu, si pak Nagyová v posledních dvou letech zřejmě skutečně přišla až na 998 tisíc korun ročně! K tomu dostávala statisícové odměny, které jen za rok 2011 činily 1,22 milionu.

Randák: Nagyová-Nečasová nebyla zkrátka oblíbená

"Paní Nagyová-Nečasová byla vysoce postavenou úřednicí a zároveň velmi neoblíbenou osobou," upozornil dnes Randák po rozsudku v ČT. "Nakonec se prostě někdo rozhodl, že zveřejní její výplatní pásky," odmítl, že by s tím měl něco společného. Zároveň tvrdí: "Za vlády pana Nečase a paní Nečasové byl neskutečný bordel v nakládání s výplatními páskami. Nebyly vůbec evidovány... Nedá se to nazvat jinak než bordel na Úřadu vlády." Nagyová přitom v současnosti čelí ještě obvinění v případu údajného uplácení trojice exposlanců ODS a v kauze zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy někdejší ženy Radky a dvou zaměstnanců úřadu vlády.

Nečas se vymluvil na pracovní neschopnost

Petr Nečas dnes měl dnes možnost u soudu se obhájit. Nedorazil. Omluvil se s odkazem na údajnou momentální pracovní neschopnost. "Já jsem se těšil, že přijde. Byl jsem připraven položit mu nějaké otázky. Omluvil se ze zdravotních důvodů - kvůli pracovní neschopnosti. Jednal v intencích svého dosavadního jednání... Když se prostě něčeho bojí, tak se tomu vyhne," tvrdí Randák.

komentator ( 23. října 2013 21:49 )

Ty jsi nesvéprávný André? Ty nedovedeš vyhodnotit fakta? Dle právních norem EU a rovněž ČR p.Raandák nespáchal trestný čin Trestný čin spíše spáchal ten šmejd odéesák Nečas, který zcela neoprávněně dával své kuběně odéesčce Nagyové(přezdívané MODRÁ VAGÍNA), s odbornou "kvalifikácí" kantýnská, statisícové odměny. Jak mohla kantýnská být jmenována (navíc bez výběrového řízení) do vysoké funkce ve státní správě aniž by splňovala základní kvalifikační předpoklady tj. praxe v oboru a vysoká škola Je zapotřebí požadovat, aby Nečas a ta jeho kuběna vrátii do státní kasy miliony korun, které ta odporná babizna nagyová neoprávněně dostala na Úřadu vlády!!! Proč tzv. "slušní odéesáci" Němcová, Pospíšil a spol tolerovali dojení státní kasy Nečasem a Nagyovou?

japos22 ( 23. října 2013 19:51 )

andreslawicky ( 23. října 2013 15:44 )

Nemusím komunikovat sám jelikož tady je dost pitomců jako jsi Ty

andreslawicky ( 23. října 2013 15:43 )

Je to nepravomocné další soud bude po volbách možná se bude Randák ještě divit-)

prycsvladou ( 23. října 2013 14:31 )

pane Randák jsem rád že Vás zprostili obžaloby

Zobrazit celou diskusi