Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Co dělat ve vedru: Hospoda na vodě, aneb pivo do lodě!

Autor: Tereza Hodáliková, geok - 
26. července 2013
23:07

Sjíždět řeku Sázavu v těchto tropických vedrech dá opravdu zabrat. A tak hospoda na vodě má pořád plno! Točí zde totiž pivo vodákům přímo do lodě. Za den se tu zastaví až 300 vodáků a ti vypijí dva až tři velké sudy.

Princip je jednoduchý, stačí přibrzdit, přivázat loď a natáhnout ruku… „Je tu i možnost zastavit na delší dobu, popít, dát si něco malého k jídlu. Máme tu i lidi, co tu jsou s námi celý den,“ popsal Blesku majitel této opravdu originální hospody Radek Čech (41) z Nymburka. S nápadem čepovat vodákům pivo přímo do lodě přišel už minulý rok. A pro velký úspěch ho letos znovu zopakoval!

Pro překvapení přes vodu


Hospoda na vodě se nachází mezi Českým Šternberkem a Ratajema nad Sázavou, a jestli plánujete na pivo vyrazit pěšky, či se zajet podívat autem, musíte počítat s tím, že Sázavu budete muset přebrodit. K hospodě totiž cesta přímo nevede – jen na druhé straně  břehu. „Pivo sem kvůli tomu vozíme lodí. Jednou za deset dní bereme 25 sudů. Propije se tak 2,5 sudu za den. A lidí, kolik se zde zastaví? Je to různé 10 až 300. Otevírací dobu tady neznáme. Jsme tu, dokud lidi lejou,“ směje se Čech.

Na otázku, co tady nejvíce letí, samozřejmě po pivu, odpověděl: „Mezi panákama máme Překvapení a to lidi většinou neodolají. A co to je? To se neříká. To si musíte objednat,“ uzavřel.

Video Vyzkoušeli jsme vodácký bar na řece Sázavě - David Malík, Tereza Hořínková
Video se připravuje ...


veronikaparmska ( 27. července 2013 17:00 )

Čau všichi. Teď se šíří po netu a mezi lidma zajímavá možnost přivýdělku, velice snadná na pochopení! Vydělávám si takto bez práce už nějaký čas a jsem tím fascinována!! Stamiliony tím nevydělám, ale i tak, dokud můžu, tak to dojím, co to jde!! Je to z návodu Peterblog.wz.sk

nicka ( 27. července 2013 08:55 )

To je hezké,pak nám můžou záchranáři tahat ožralé vodáky z vody. Kšeft je kšeft.

Zobrazit celou diskusi