Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Malý génius: Adam má ve 2 letech IQ 141!

Autor: so - 
11. července 2013
05:40

Zatímco většina batolat je zaneprázdněna objevováním svého těla a čmáráním na stěny, zázračné dítě Adam Kirby čte Shakespeara, učí se japonsky, španělsky a francouzsky, nyní má na programu periodickou tabulku prvků. Ve dvou letech bylo jeho IQ 141.

Dvouleté zázračné dítě z jižního Londýna se stalo členem klubu géniů Mensa po udělání testu na IQ, který ho zařadil o deset bodů výše než než amerického prezidenta Baracka Obamu nebo britského premiéra Davida Camerona. A to se zatím ještě ani neumí plně vyjadřovat v souvislých větách! „Po narození nám nějak geniální nepřipadal, on se prostě rád učí a objevuje nové věci. Jeho vývoj je ale teď tak překotný, že nám z toho zůstává rozum stát,“ říkají o svém dítěti rodiče Dean (33), konzultant u počítačové firmy, a Kerry-Ann (31).

Poprvé si všimli, že jejich Adam je jiný než jiné děti, když si v jednom roce sám otevřel knížku a začal v ní usilovně »studovat«.

Obavy rodičů

Nyní, když mu je 29 měsíců, už umí vyhláskovat sto slov a složil mapu světa – puzzle, které je určeno pro dospělé. Rozpozná také všechny planety slunečního systému a je neporazitelný ve všech deskových hrách. Jeho rodiče nejsou členy Mensy, ale sami sebe považují za docela chytré lidi. „Trochu se bojíme, jak se k nám bude chovat, až vyroste a své schopnosti rozvine naplno,“ říkají Dean a Kerry-Ann.

gogo ( 12. července 2013 06:29 )

Ano. Pro rodiče by to neměla být radostná událost. V každém případě dítě není dítětem a o užívání si dětství dítětem i jeho rodiči se nedá bohužel mluvit..

sores ( 11. července 2013 09:51 )

Rozhodně mi tyhle děti nepřipadají ve vývoji normální!Vůbec by mě netěšilo mít takové dítě, naopak bych se obával.Je dokázané, že ti co se takové narodí, nejsou schopni žít normálním běžným životem,jsou nepoužitelný pro běžný život.Něco je v tom mozku jinak než má být při běžném vývoji.

jana999 ( 11. července 2013 09:26 )

http://podvodnefirmy.cz/nebeslev-uz-nikdy/

jana999 ( 11. července 2013 09:25 )

A to se zatím ještě ani neumí plně vyjadřovat v souvislých větách! ale čte Shakespeara, učí se japonsky, španělsky a francouzsky, nyní má na programu periodickou tabulku prvků, to je teda článek, tak on se neumí vyjádřit v souvislé větě ve své řeči a učí se cizí a jak se vyjadřuje tam? To je zase blábol

gogo ( 11. července 2013 09:01 )

Ach jo.. Je to s Tebou těžké milé dítě. Chvílemi se zdá, že již začínáš dostávat rozoumek a pak si to zase pohnojíš...

Zobrazit celou diskusi