Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vykutálený studentík: Za sex platil penězi, které si vytiskl doma

Muž platil dívkám za sex falešnými penězi. (Ilustrační foto)
Muž platil dívkám za sex falešnými penězi. (Ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: psch, ČTK - 
9. července 2013
08:40

Asi si říkal, že za takovou věc se neplatí. Polský student si doma tiskl peníze a platil jimi dívkám z internetu za sex. Když bylo po všem, poslal jim textovku, že jsou peníze falešné. U soudu za to dostal dva roky.

"Prokurátoři zjistili, že muž se seznamoval se ženami na erotickém portálu a následně si s nimi dohodl sex. Před každou schůzkou si vytiskl pět až osm falešných bankovek o nominálu 100 zlotých. Později ženám vyslal SMS-zprávu, že 'prachy jsou falešné'. Tento postup zopakoval sedmkrát," uvedla mluvčí soudu.

Student byl obžalován z výroby a šíření falešných bankovek, za což mu hrozilo až 25 let vězení. V tomto případě ale soud "mimořádně zmírnil" trest, protože studentovo počínání interpretoval jako "méně závažné přestupky".

Mírný trest za přiznání

Soudce Dariusz Kita vysvětlil svou shovívavost tím, že student se k vině přiznal, bankovky úmyslně tiskl tak, že strany pootočil o 180 stupňů, aby hned bylo jasné, že jde o falešné peníze, jakož i ženy varoval.

Případ i tak vyšel najevo poté, co jedna ze žen předala jednu bankovku svému známému, který se jí pokusil zaplatit v obchodu. Pokladní však padělek okamžitě rozpoznala a zavolala policii.

Pokuta za software

Podle rozsudku musí provinilec také zaplatit firmě Microsoft v přepočtu 30.000 korun, protože k tištění falešných bankovek používal nelegálně stažený počítačový program.

jerry ( 9. července 2013 10:00 )

Za falešnou lásku platil falešnými penězi. Mně to přijde fér.

alex0800 ( 9. července 2013 09:36 )

Co blbnete, prostituce je trestná a tak holky vlastně ochránil před jednáním úřadů Těžko by vysvětlovali, že se živí a neplatí daně, byť se prostituce těžko bude danit.. Tedy pokud těm pipkám nepověsíte na pysky počítadélko Alespoň tak si to představují naši páni poslanci a ministři aby mohli legalizovat příjmy ze svých vedlejších kšeftů.. Kolik, že to provozují politicky aktivní lidé bordelů v centru Prahy? Už chápete, proč chtějí legalizovat prostituci? Já chci legalizovat nájemné vraždy, neboť by se aspoň pročistili politické korupčníky.. To by se dalo dělat i bezplatně.. Čistě pro pocit dobře vykonané práce a spokojené republiky, kterou by nikdo najednou nerozkrádal a lid by poznal, jak moc je republika bohatá, když se netuneluje

Zobrazit celou diskusi