Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tesco má strach z Potravinového inspektora: Proti Hruškovi vydali manuál!

Supermarkety si na potravinového inspektora Láďu Hrušku připravily manuál
Supermarkety si na potravinového inspektora Láďu Hrušku připravily manuál  (Autor: Blesk - Mária Rušinová)
Autor: ljš - 
24. dubna 2013
17:51

Odhaluje jejich průšvihy a kazí jim kšefty, proto se na potravinového inspektora Láďu Hrušku majitelé supermarketů snaží své zaměstnance pořádně připravit. Řetězec Tesco pro ně nachystal dokonce podrobný manuál, jak v případě jeho návštěvy postupovat.

 

Nemluvit na kameru, nesvalovat vinu na kolegy a reportéry okamžitě odkázat na tiskového mluvčího - to jsou jen některé rady z manuálu, který proti Potravinovému inspektorovi vyrobila společnost Tesco.

"Co k tomu říct... Na jednu stranu mě to hrozně pobavilo, ale na druhou stranu je nepochopitelné, že to úsilí nevěnují spíš tomu, aby v regálech měli to ovoce a zeleninu čerstvé," řekl Blesk.cz Ladislav Hruška, který je tváří projektu Potravinový Inspektor TV Nova.

Tiskový mluvčí řetězce Tesco Jiří Mareček však trvá na tom, že péče o kvalitu čerstvých potravin i dalšího sortimentu je pro ně stále na prvním místě. "Stejnou prioritou je pro nás také ochrana našich zaměstnanců, které vystavuje reportér televize Nova svými návštěvami prodejen se skrytou kamerou nadměrnému stresu. Jedná se o lidi, kteří nemají v popisu práce vystupování před kamerou," vysvětlil vznik manuálu.

Výzva

"Rádi bychom panu Hruškovi nabídli, aby si vyzkoušel práci u nás v oddělení ovoce a zeleniny. Jsme mu k dispozici pro domluvení vhodného termínu, aby mohl sám vyzkoušet, co tato práce obnáší a jak je náročná," vyzval Hrušku nakonec Mareček. Na to, zda se oblíbený reportér vhozené rukavice chopí a jak si v nové roli povede, si budeme muset počkat. V momentě, kdy mu chtěl Blesk.cz tuto zajímavou nabídku předat, nebyl již bohužel k zastižení.

Obsah manuálu, který Tesco vydalo proti Potravinovému inspektorovi, zveřejnil server Tn.cz:

1) Vyhněte se konfliktu- i když budete čelit agresivním provokacím, zachovejte prosím klid.

2) Ujistěte se, zda není situace natáčena - zeptejte se inspektora přímo, zda celou věc natáčí, a pokud ano, požádejte ho, aby své dotazy směřoval na tiskového mluvčího. (Rozhlédněte se, zda poblíž nestojí někdo s černou sportovní kabelou v ruce či přes rameno. Může v ní být skrytá kamera).

3) Nic si nevymýšlejte - opakujte fakta a pokud nevíte, přiznejte to.

4) Neobviňujte druhé a nesnažte se hájit za každou cenu. Pokud jsme udělali chybu při WIBI, přiznejte a poděkujte za pomoc, že Vám inspektor pomohl chybu odhalit.

Co mají zaměstnanci Tesca říkat?

* Děkuji za pomoc.

* Omlouvám se, tohle mi muselo uniknout.

* Bohužel Vám na Vaši otázku nemohu odpovědět, ale pokud chvíli počkáte, přinesu Vám kontakt na našeho tiskového mluvčího.

A co rozhodně zaměstnanci Tesca nemají vypustit z úst?

* To není Vaše starost.

* Do toho Vám nic není.

* To udělal kolega, já mu to řeknu.

* Okamžitě přestaňte a odejděte.

* Zavolám na Vás ochranku.

mortis69 ( 25. dubna 2013 14:52 )

Zeleninu a ovoce jistě poznáš.Dávno jsem přestal kupovat balený maso a radši si připlatím za pěkný,co si můžu vybrat přímo u řezníka-včetně uzeniny.Konzervy už vůbec neberu.Maximálně sterilovaný hrášek s karotkou a to ještě spolehlivých výrobců.Stačí sledovat Peklo na talíři a A dost.Tam dělaj spolehlivou reklamu supermarkeťátskejm šmejdům

zasejedna ( 25. dubna 2013 11:22 )

a kdy se začne někdo zabývat výrobci, nejen nekvalitních, ale někdy i závadných potravin?Když vidím zboží, které se mi nelíbí - nekoupím, ale jakou má kvalitu to pouhým okem nepoznám.

mortis69 ( 25. dubna 2013 10:05 )

No jo.Za komoušů stačilo mít pro kontrolóra ten správnej podpulťák a bylo vymalováno

hofihofi ( 25. dubna 2013 01:49 )

Je to jejich prostor a nelze natáčet bez povoleni majitele na jejich pozemku - prostoru. A sa,o kdo ma maslo na hlave povoleni neda. Za komunistu se kontrolori stridali a navzájem se menili po cele republice, nebyli zapamatovatelni.

hofihofi ( 25. dubna 2013 01:45 )

Protože maly kramek, co byly, si množství devede odghadnout , kolosy ne a skody pak narustaji.

Zobrazit celou diskusi