Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Královská návštěva na Hradě jako první zkouška první dámy: Chce to ještě úsměv

Autor: ljš, ČTK - 
12. března 2013
16:51

O reprezentační povinnosti se chce dělit se svou dcerou Kateřinou (19), dnes však nebylo zbytí a první dáma Ivana Zemanová (47) musela do akce, aby uvítala první státní návštěvu svého muže. Na Pražský hrad nezavítal nikdo menší než britský princ Edward s manželkou. Paní Ivana akci sice zvládla bez potíži, úsměv by však měla ještě natrénovat.

Nová první dáma Ivana Zemanová zachovala při návštěvě britského prince Edwarda poker face stejně jako při manželově inauguraci. Navíc se i dnes držel při zdi při volbě svého outfitu, znovu přišla celá v černém. Svou úlohu však splnila do puntíku, přesto to ale stále vypadá, že ji nová role nijak netěší.

Program

 Pár z královské rodiny přiletěl dnes odpoledne na tři dny do Prahy. Ačkoli šlo o soukromou návštěvu, pro Zemana to bylo první přijetí zahraničních hostů v jeho nové funkci.

Hrabě a hraběnka z Wessexu přijeli na pozvání britského velvyslanectví v Praze a české pobočky nadace Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Její předseda, princ Edward ve středu slavnostně předá v Černínském paláci certifikáty 35 českým studentům, kteří celosvětový vzdělávací program úspěšně absolvovali.

Princ Edward s manželkou Sophií navštíví v Praze i některé vzdělávací a sociální instituce. Edward je v Česku již potřetí, poslední návštěvu podnikl v červenci roku 2005.

romca74 ( 14. března 2013 19:49 )

Pani Zemanove by mel nekdo vysvetlit,jak se oblekat,aspon boty na podpatku,at vypada trosku reprezentativneji,ne jak nejaka selka.Pokazde kdyz ji vydim,tak je jak na funusu..

krupan10 ( 14. března 2013 12:28 )

já zase lituju tebe, tvoje blbost mě vyrazila dech

krupan10 ( 14. března 2013 12:27 )

jseš líza, voličům toho senilního geronta se nikdo nemůže zavděčit. Therese, ta vykopávka, lidi by si ji spletli s Otzim

krupan10 ( 14. března 2013 12:24 )

mrmate, dej si pohov. Karl von Bahnhof by byla daleko větší tragedie, nezvládá roli ministra zahr. věcí. Všude chrápe degen.

krupan10 ( 14. března 2013 12:21 )

vidím, že ten senilní dement je ti hodně blízký. Svůj k svému

Zobrazit celou diskusi