Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodce (74) znásilnil tři děti: Amnestie ho mohla uchránit před vězením

Josef R. u soudu, který mu vyměřil dva roky vězení za znásilnění holčiček
Josef R. u soudu, který mu vyměřil dva roky vězení za znásilnění holčiček  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: jp - 
4. ledna 2013
15:21

Důchodce Josef R. (74) z Náchoda odsouzený loni k dvouletému vězení za znásilnění tří holčiček málem unikl trestu. Chybělo málo a díky splnění podmínky amnestie dosažení 75 let nejpozději v roce 2013 se vyhnul nástupu do basy.

Josef R. to sice splňuje podmínku amnestie, jenže si vzal lhůtu na rozmyšlení, zda se proti potrestání odvolá. „Amnestie se tak na tento případ nevztahuje, protože do jejího vyhlášení rozsudek nenabyl právní moci,“ řekla Iva Matušková z tiskového oddělení hradeckého krajského soudu. Kdyby senior trest hned přijal, mohlo se na něj nyní hledět jako na nevinného.

Josef R. podle rozsudku znásilnil tři dívky ve věku od 6 do 9 let. Šlo o dcery jeho sousedů, které se k němu chodily dívat na pohádky a hrály si na počítači. Důchodce, u kterého sexuolog zjistil pedofilii, děti údajně osahával a dráždil je na intimních místech. Muž přiznal, že se nezachoval dobře, ale znásilnění i úchylku odmítl. Podle něj šlo o nevinné lechtání.

mememumu ( 6. ledna 2013 23:19 )

No, nejen že by na něho amnestie nemohla dopadnout, ale podle popisu ani nebyl odsouzen za znásilnění, nýbrž za pohlavní zneužívání...

fiamma ( 6. ledna 2013 22:29 )

opravdu smesne dva roky-kde je spravedlnost?soudce nema dcery, vnucky,netere?

fiamma ( 6. ledna 2013 22:25 )

tak uz tomu rozumim,zrejme pan president chtel dosahnout znovuposouzeni odsouzenych,ale i tak s amnestii nesouhlasim.a ten chlipnej "soused"preji mu aby uz z vezeni zivy nevysel,kde jsou spoluvezni?rika se ze to trestaji tvrde,ale ti uz jsou asi vsichni venku-bohuzel

mandat ( 6. ledna 2013 21:58 )

Presne tak. Smesny trest.

mandat ( 6. ledna 2013 21:58 )

Dva roky za znasilneni tri holcicek. Neni to smesne ? To nedostal ani rok za jeden pripad. Meli by ho vykastrovat, bastarda.

Zobrazit celou diskusi