Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Americký policista zastřelil vozíčkáře! Byla to sebeobrana, brání se

Policista zastřelil jednorukého a jednonohého muže, který ho ohrožoval psacím perem. Podle strážce zákona šlo o sebeobranu. (Ilustrační foto)
Policista zastřelil jednorukého a jednonohého muže, který ho ohrožoval psacím perem. Podle strážce zákona šlo o sebeobranu. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
23. září 2012
09:35

Jednorukého a jednonohého muže na invalidním vozíku zastřelil policista v americkém Houstonu. Šlo prý o sebeobranu - invalida policistovi vyhrožoval a agresivně mával kovovým předmětem. Jak se nakonec ukázalo, bylo to psací pero.

Policii zavolal správce domu v sobotu nad ránem s tím, že invalidní muž tropí výtržnosti. V jeho bytě bylo podle mluvčí houstonské policie Jodi Silvaové několik osob. Invalida na přivolané policisty najížděl vozíkem, hrozil jim a snažil se jednoho z nich bodnout. Na jejich výzvy ke klidu vůbec nereagoval.

"V tom okamžiku policista nevěděl, že kovový předmět, kterým se muž oháněl, je pero," řekla Silvaová. "Ve strachu o svou i kolegovu bezpečnost proto tasil zbraň."

Vlastník bytového komplexu John García řekl listu Houston Chronicle, že zastřelený nájemník bydlel v jeho domě asi 18 měsíců. Řekl mu prý, že přišel o nohu nad kolenem a celou jednu paži, když ho zachytil vlak.

Podle Garcíi invalida trpěl také duševní poruchou.

"Občas trochu vyváděl, stačilo si toho jen nevšímat," řekl.

Podle policejní mluvčí sloužil policista Matthew Jacob Marin u policie pět let. Po sobotním incidentu byl okamžitě na tři dny postaven mimo službu, což je standardní postup v případech, kdy policista použije zbraň.

Už v roce 2009 zastřelil Marin podezřelou osobu, když byl přivolán k případu muže, který ubodal svého souseda. Když pachatel odmítl zahodit nůž, vystřelil na něj.

londynskypes ( 23. září 2012 20:44 )

zavri picu kryplosko blbaevinka

londynskypes ( 23. září 2012 20:44 )

hofihofi

londynskypes ( 23. září 2012 20:43 )

decathlon

blbaevinka ( 23. září 2012 20:20 )

zatvor zobak ty krypel akýsi

blbaevinka ( 23. září 2012 20:19 )

ked už policajt nepozna pero od nějaké strelne zbraně, pak sa jedna o velmi nepezpečneho magora, ktory pak okolo seba striela.všeci poliši sů debili a tí americký asi najvjac - ale až po tých českých

Zobrazit celou diskusi