Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Temná strana Facebooku: Výhrůžky, šikana a vraždy!

Autor: Gabriela Peringerová, lmk - 
16. srpna 2012
20:18

I když byl Facebook založen jako sociální síť v dobré víře, že pomůže lidem komunikovat se svými přáteli na dálku, najdou se i případy, kdy je jeho jméno skloňováno v souvisloti s násilnými případy. Výhružky, šikana a dokonce ani vraždy nejsou na Facebooku nic výjimečného.

Otec spoutal dceru

Šílený otec Andre Curry (21) z Chicaga umístil na sociální síť Facebook děsivé foto. Na něm byla jeho dcerka, která měla ruce i nohy spoutané izolepou. Dokonce i ústa měla přelepená! Pod foto navíc napsal: „Tohle se stane, když mi moje dítě oplatí úder.“

Vražda kvůli smazání z přátel

Už si s ní nechtěli psát, číst si její statusy ani komentáře, nechtěli se k ní už dál znát! Proto si Janelle (30) smazali ze seznamu přátel na Facebooku. To se stalo Billymu (†36) a jeho přítelkyni Billie (†23) z Tennessee osudným. Janellin otec oba kvůli přerušení virtuálního přátelství s jeho dcerou zastřelil.

Chlubil se vraždou

19letý Brit Thomas Dalton neunesl, že se s ním rozešla přítelkyně. Proto vtrhnul do jejího domu a před očima jejího otce ji chladnokrevně ubodal. Když se pak vrátil domů, na Facebook napsal status: „O některé věci v životě se musíte postarat.“ Nyní stojí před soudem.

19letý Brit Thomas Dalton se na Faceooku chlubil vraždou. 19letý Brit Thomas Dalton se na Faceooku chlubil vraždou. | Facebook.com, profimedia.cz

Zabiju se! Napsala a čekala pomoc

„Právě jsem se předávkovala, sbohem...“ napsala na Štědrý den Britka Simone (42) na svém profilu. Nikdo z 1045 »přátel« se nešel přesvědčit, jestli to opravdu myslí vážně, aby jí zachránil život, místo toho se nad tímto statusem dohadovali, aby si Simone nedělala legraci.

Párty pro 200 lidí

Nevinný letní mejdan se vymknul z rukou mladíkovi v Děčíně. Večírek při příležitosti »Naši nejsou doma« ohlásil právě na Facebooku. Tam účast potvrdilo přes dvě stě lidí. K jeho úžasu pak všichni přišli! Kvůli rušení nočního klidu pak musela zasahovat policie.

Na Facebooku našla vraha

Německá studentka Linda (†16) doufala, že na Facebooku našla svou novou lásku. Jmenoval se Jerry (21). Hned čtyři hodiny poté, co si poprvé napsali, se spolu setkali a krátce nato měli i první sex. O pár minut později ji Jerry J. ubodal k smrti.

5000 lidí šikanovalo zrzky

Mladý Kanaďan (14) přes Facebook spustil vlnu násilí. Založil skupinu s názvem Nakopni svého Zrzouna, do které se přihlásilo asi 5000 lidí. V den konání »akce« skutečně na mnoha kanadských školách došlo k napadení školáků se zrzavými vlasy.

Hrozil střelbou, nevěřili mu

Všichni zemřete, varoval ve svém dopisu již v listopadu na Facebooku sedmnáctiletý T. J. Lane své okolí. Nikdo ho nebral vážně. O dva dny později však došlo na střední škole v Ohiu ke střelbě, po které zemřeli dva jeho spolužáci.

Všichni zemřete, varoval ve svém dopisu již v listopadu na Facebooku sedmnáctiletý T. J. Lane své okolí. Nikdo ho nebral vážně. Všichni zemřete, varoval ve svém dopisu již v listopadu na Facebooku sedmnáctiletý T. J. Lane své okolí. Nikdo ho nebral vážně. | Facebook.com, profimedia.cz

Provalená nevěra

Je naprosto běžné, že na Facebooku praskne na jednoho z partnerů nevěra. Nevyhnulo se to ani slavnému manželství Lindy Finkové a Richarda Genzera. Jeho milenka Markéta Jiránková se totiž právě na Facebooku pochlubila tím, že s Richardem už nějaký ten pátek chodí.

Někdy naopak Facebook pomáhá

Brit Tom Cooper (25) měl jediné přání před tím, než nad ním vyhraje rakovina. Chtěl si vzít svou milovanou přítelkyni Tammy Dale (23), ale na svatbu neměl peníze. Jejich přátelé proto na Facebook dali výzvu, aby jim lidé pomohli na svatbu ušetřit. Stačily čtyři týdny a pár si mohl říct své ano.

xcarodejka ( 9. října 2012 21:30 )

internet je přínos ale každá dobrá věc,když se přežene, tak je nakonec mínus. Lék je jed. A JE POTŘEBA ČÍST, BEZ TOHO TO NEJDE....

abvydavatelstvi ( 30. srpna 2012 15:43 )

Přesně tak ... my jsme si dětství užili a máme skvělé vzpomínky .... většina dnešní mládeže jako by dětství přeskočili .... je to Velká Škoda .... lidé díky mediím, mobilu a internetu jsou podráždění agresivní a neví co se životem .... většina lidí nemá žádný životní cíl .... děti jsou bezcitne a nejenom že si ublizuji vzájemně ublizuji i zvířatům ... když se můžou i v odpoledních hodinách dívat na drastické kriminálky a večer na dementni reality show kde se jenom hádají a ponižují lidé navzájem .... co to může s křehkou dětskou duši udělat. ..... to vidíme na chování dětí ....

djaba ( 17. srpna 2012 21:34 )

Na fejsbuk napíšou mnozí takové věci , které by ani drbavé sousedce neřekli .Pak se diví následkům .Vždyť se dá obdobně komunikovat s přáteli zadarmo emajlem nebo skypem .To že mi třeba chutnalo jídlo nebo jem odjel na chatu nemusí vědět celý svět.

smrtkamrdka ( 17. srpna 2012 18:37 )

Jen hlupák si v dnešní době dá na facebook vše o sobě a dožaduje se tak nepřímo o problémy

londynskypes ( 17. srpna 2012 07:08 )

lidi si to delaji sami... pisou si o to ...

Zobrazit celou diskusi