Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obviněný metalista je volný: Okamžitě odletěl do USA

Autor: Richard Veselý, šim, shp - 
3. srpna 2012
13:26

Metalista Randy Blythe (41), který byl zadržen pro podezření z předloňského zabití fanouška, je na svobodě. Z vazby se dostal na kauci ve výši 8 milionů korun a okamžitě po propuštěný opustil Českou republiku.

Soud o propuštění rozhodl už ve čtvrtek kolem 16. hodiny. Uvěřil tak tomu, že se Blythe nebude vyhýbat trestnímu stíhání. Randy Blythe okamžitě po propuštění odlětel do USA. V pátek v jednu hodinu odpoledne nastoupil do přímé linky do New Yorku a dal Česku sbohem. Na tuhle návštěvu opravdu nezapomene!

Pohublý a unavený se naposledy ohlédl za Českem

Zpěvák byl pohublý a vypadal velmi unaveně. Měl na sobě totéž oblečení, v kterém před měsícem do Česka přicestoval. Ještě než zmizel v trupu letadla, naposledy se ohlédl. V českém vězení byl déle než měsíc...

Randy, který je světovou metalovou celebritou, prý při koncertě v Praze před dvěma lety shodil z pódia fanouška Daniela N. Ten pak na následky pádu zemřel.

Video  Randy Blythe po zaplacení osmimilionové kauce okamžitě odletěl do USA  - Blesk - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Neví, jestli na tom koncertě do někoho strčil, nebo ne. Už si to přesně nepamatuje, od té doby se skupinou odehráli několik desítek dalších koncertů. Je si ale zcela jistý, že do nikoho nestrčil schválně tak, aby mu ublížil,“ prohlásil Blythův právník Martin Radvan. Poukazuje i na to, že kdyby měl sebemenší pochybnost, nikdy by se ze Spojených států do Prahy nevracel.

Na kauci si půjčil od kolegů z kapely

Pan Blythe říkal, že to vězení na Pankráci je sice staré, ale na rozdíl od toho, co se je známé o amerických vězení, tam je mnohem čistěji a panují tam mírnější poměry,“ řek Radvanl.

„Peníze na kauci si pan Blythe napůjčoval od dalších členů skupiny, bude se proto muset snažit hodně koncertovat, aby vydělali peníze. Samozřejmě ale počítá s tím, že mu bude kauce vrácena,“ uzavřel Blythům právník.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

3dots ( 4. srpna 2012 12:43 )

Ahoj číslovko Tentokrát nejsme zcela zajedno.. V tvém odkazu se píše, že chybovala i US justice, když po odmítnutí spolupráce na vyšetřování alespoň skupinu či managment neupozornila na fakt, že takové vyšetřování probíhá. Jinak na zacházení si nikde nestěžuje, jen je kritizován rozvleklý postup a komunikace soudů.

pgga ( 4. srpna 2012 09:46 )

pgga ( 4. srpna 2012 09:40 )

pgga ( 4. srpna 2012 09:39 )

Bravo Randy....

gogo ( 4. srpna 2012 08:27 )

Dělal práci ? No... mám na to trochu jíný názor. Ale to nic.. Ale samozřejmě že ho měli vyvést a ne ho zabít. A o tom to celé je...

Zobrazit celou diskusi