Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie v rybníku Šeberák: Svou dceru (†4) miloval nade vše, utopili se oba

Autor: Tereza Hořínková, Richard Veselý, simao.k - 
11. července 2012
13:17

Ani zjištění přesné příčiny život otci Pavlovi B. (†54) a jeho dceři Verunce (†4), nevrátí. Přesto dál pokračuje policejní vyšetřování. A okolnosti rodinné tragédie začínají být čím dál tím jasnější. Jak Blesk zjistil, dcera se zřejmě o víkendu v rybníku Šeberák snažila zachránit svého tatínka, který dostal infarkt. Nakonec ve vodě zemřeli oba.

Otec Pavel B. se dlouhodobě léčil se srdcem a vysokým krevním tlakem. Jeho nemoc mu zřejmě nakonec byla v kombinaci s vedrem a námahou při plavání osudnou.

„Dneska mi volali, že podle pitvy zjistili, že měl infarkt. Holčička za ním běžela do vody. Nevím, jestli lidé kolem byli tak neteční, že ji tam nechali jít, nebo jestli tam nikdo nebyl,“ popsala blízká známá rodiny, která bydlela na pražském Spořilově. Policie zatím předběžné výsledky pitvy nekomentovala.

Byl to hodný a příjemný člověk, vzpomínají sousedé

Pavel B. pracoval jako skladník v autocentru. Vedle práce se angažoval v hnutí S.O.S. Spořilov, které bojuje proti průjezdu kamionů Spořilovem.

Byl podruhé ženatý a zůstal po něm sedmnáctiletý syn z prvního manželství. Jeho současná manželka Monika se zhroutila ihned poté, co jí policie strašlivou zprávu oznámila. „Odvezli ji v neděli, nejspíš na psychiatrii,“ uvedla známá rodiny.

Sousedé na tátu Verunky vzpomínají jako na příjemného a hodného člověka, kterého měli všichni rádi. Svou dceru prý miloval nadevše. „Znala jsem Pavla od jeho osmi let, kdy se sem jeho rodiče nastěhovali. Je to hrozná tragédie. Mám na něj moc hezké vzpomínky. Těžko se o tom mluví,“ dodala s pláčem sousedka.

jarunkapd ( 11. července 2012 22:39 )

Dnes je zbytečné rozebírat okolnosti této tragedie,je to neštěstí,které by mnělo lidi semknout,ale určité příspěvky jsou ubohe a stydím se za ně.Rodině úpřimnou soustrast.

radek111 ( 11. července 2012 22:04 )

Když tak čtu příspěvky do diskuze,tak většina je od cynických idiotů

zelena.karkulka ( 11. července 2012 21:00 )

Pokud měl takové zdravotní problémy,byla od něj hloupost v takovém počasí lézt ven a do vody

gevi ( 11. července 2012 20:58 )

Jaký věk? Nevím kolik vám je, ale podle idiotských příspěvků jste nějaká blbá mladá vrána, takže nevíte, že 54 let není žádný věk, který by měl člověka omezovat. Jsem skoro o patnáct let starší a v letošních celostátních tabulkách půlmaratonu jsem až mezi 80. a 120tým místem. A to dědci ještě běhají maraton. Nepíšu to proto, abych se chlubil, ale proto aby bylo jasné, že mnohem staří lidé jsou na tom mnohem lépe, než třeba vy osobně. Jenže on měl potíže se srdcem a vysokým tlakem a to je potřaba fakt dávat pozor. Ten příspěvek s tou ejakulací, bych vám osobně rozbil hubu. Prase!

gevi ( 11. července 2012 20:44 )

Idiote.

Zobrazit celou diskusi