Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Metalista, co zabil fanouška: Z Česka prchne až za 10 dnů

Autor: rvs, šim - 
2. července 2012
15:38

Rychlé zaplacení 4 milionů korun mu z vězení nepomůže. Metalový zpěvák Randy Blythe, který byl v Praze zatčen a obviněn ze zabití českého fanouška Daniela N., zůstane v Pankrácké vazební věznici nejméně 10 dnů.

Soud v sobotu stanovil kauci ve výši 200 tisíc dolarů (přibližně 4 miliony korun), kterou se může dočasně vykoupit na svobodu. „Rozhodně nepředpokládáme, že by se obviněný vyhýbal trestnímu řízení,“ řekl Blesku soudce Petr Fassati z Obvodního soudu pro Prahu 8.

„Může být rozhodnuto také o podmínkách propuštění, jako je setrvání v České republice, nebo dostupnost na konkrétní adrese. Pokud budou podmínky porušeny, mohly by následovat kroky jako je mezinárodní zatýkací rozkaz,“ dodal Fassati. Blythe podle něj může být propuštěn do deseti dnů.

Randy Blythe byl na pražském letišti zadržen těsně po svém příletu do Česka. Když tu se svou kapelou Lamb of God před dvěma lety koncertoval, shodil z pódia fanouška, který na něj údajně několikrát vylezl, aby provedl tzv. stage diving, neboli skok do publika. Blythe ho z pódia shodil a Daniel N. dopadl tak nešťastně, že si poranil hlavu. 14 dnů byl v kómatu, pak zemřel.

ilio ( 28. července 2012 03:27 )

Jsem rád, že Blesk v tom má jasno...Metalista, co zabil fanouška.

mememumu ( 4. července 2012 12:49 )

A proč by naše soudy neměly mít zájem ho vydat? Když ho poslaly do vazby, stanovily mu kauci a on poruší podmínky kauce?

mememumu ( 4. července 2012 12:48 )

Jojo, mezinárodní zatykač platí jen v ČR. A právě proto se jmenuje mezinárodní, viď?

pgga ( 4. července 2012 02:39 )

Jezdit bude...po celem svete..jenom ne do CR..

pgga ( 4. července 2012 02:34 )

Blesk cz..je velice "zajimave" me "bloknout" za urcite nazory....nicmene ...nemate v CR SVOBODU..co se tyce nazoru? Asi ne....hm..velice zajimave...VSE je pochopitelne "saved"

Zobrazit celou diskusi