Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Metalová hvězda, co zabila českého fanouška: Z basy se dostane za 4 mega

Autor: mok, Jan Doležal, šim - 
30. června 2012
11:39

VIDEO: Frontman světoznámé kapely Lamb of God, divoký metalista Randy Blythe (41), který je obviněn ze zabití českého fanouška Daniela (†19), stanul před soudem, který ho poslal do vazby. Je zde totiž riziko, že by mohl z Česka zmizet. Soud však stanovil kauci.

Takhle si své turné metalová hvězda Randy Blythe nepředstavoval. Koncertní šňůru mu přerušila policie hned na pražském letišti. Byl obviněn ze zabití českého fanouška Daniela N. (†19). Ten zemřel dva týdny poté, co ho Blythe při koncertu v pražském klubu Abaton v květnu 2010 shodil z pódia. Divoký metalista v sobotu dopoledne stanul před soudem. Ten rozhodl o uvalení vazby! Je zde totiž velké riziko, že by Blythe mohl odjet z Česka.

Soud však kromě vazby stanovil také kauci, která činí 200 000 dolarů (4 miliony korun). Jedná se o roční příjem, který Blythe přiznal. Jelikož je víkend a většina bank má zavřeno, bude se Blythe moci vyplatit nejdříve v pondělí. Ve vazbě si tak posedí nejméně ještě dva dny.

Blythea zastupovali dva právníci. Advokát Vladimír Jablonský považuje postup policie za neseriózní. "Klient dva roky vůbec netušil, že po pražském koncertě někdo zemřel," řekl Blesk.cz.

Video Frontman kapely Lamb of God u soudu, který ho poslal do vazby - Jan Doležal
Video se připravuje ...

K soudu dorazil zpěvák, který na pódiu vypadá jako krvelačné monstrum, krátce před 10. hodinou v doprovodu eskorty. V soudní síni byl krotký jako beránek. Na očích měl dioptrické brýle, kšiltovku s americkou vlajkou si položil vedle sebe na lavici v soudní síni. Měl na sobě oblečení, v kterém do Prahy přicestoval - maskáčové kraťasy a mikinu. Ze skejťáckých bot mu z bezpečnostních důvodů v cele předběžného zadržení vyjmuli i tkaničky.

Jeho druhý právní zástupce Martin Radvan naznačil směr, kterým se bude ubíhat obhajoba. Řekl, že to byla ze strany metalové hvězdy obrana.

Divoký metalista byl ve středu večer na Ruzyni zatčen kvůli rvačce, po které zemřel devatenáctiletý fanoušek. Blythe ho totiž surově skopl z pódia a mladík zemřel po 14 dnech na krvácení do mozku.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pavucinka ( 4. července 2012 20:05 )

Právní stát nejsme, Od roku 89 se nic nezměnilo a rychklokvašky u soudů nic nevyřešily.... Je to totéž, možná horší.Kdyby mně nebylo tolik, kolik už mně je, šla bych.

pavucinka ( 4. července 2012 20:01 )

Naěe policie ho snad chtěla vydat, a američani nespolupracovali. prostě se vůbec nenamáhali zřejmě předvolat onoho muzikuse, poptat se, zaporotokolovat jeho výpovědˇ,rozhodnouit o vydání, dát nám zprávu. Nic z tohoa t ak muzikus opřijel a podivil se, že je vrah. Ukázka jak se na nás někde nahlíží.A nerní to tím, že jsme malá země. Ale tím, jaká je tu nyní morálka, a že to občan bere a nebouří se souzčasným mafiánským praktikám.

3dots ( 4. července 2012 12:04 )

Naprosto přesné, annael

adam6666 ( 3. července 2012 08:55 )

Metal je propadliště takových, co neumí zpívat. Rámus, podivné rytmy, podivné texty. Okruh posluchačů odpovídá této úrovni. Při pohledu na frontmana kapely LOG pana RB se člověku dělá nevolno. Je celkem jedno, jaké je národnosti.

xxyy ( 3. července 2012 03:22 )

Mě bylo hned jasný žes vyhulená palice bez kouska soudnosti. Ani si mi to dalšíma blitkama potvrzovat nemusel.Co taky jiného čekat od tvora s nickem kobyla píšícím v mužském rodu?

Zobrazit celou diskusi