Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Za erotické masáže dostala kuplířka šest let

Hana Křeháčková (vpravo) byla za kuplířství odsouzena k šesti letům vězení
Hana Křeháčková (vpravo) byla za kuplířství odsouzena k šesti letům vězení  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
22. března 2012
14:06

Pod zástěrkou provozování relaxačních a rekondičních masáží nabízela Hana Křeháčková ze Zlína klientům sexuální služby.Krajský soud jí za kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování mravní výchovy dítěte uložil šest let vězení.

Křeháčková se o zisk s dívkami, které sexuální služby poskytovaly, dělila. Pracovaly pro ni i čtyři slečny mladší 18 let.

Žena byla na pět let odsouzena již loni, a to za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte, hrozilo jí přitom pět až 12 let. Verdikt v lednu potvrdil i olomoucký vrchní soud. Oba soudy tak vyhodnotily důkazy ve věci čtyř mladistvých dívek.

Dnes krajský soud projednával kuplířství, kterého se Křeháčková dopustila na 38 ženách ve věku 18 až 33 let. Krajský soud tuto část obžaloby loni vyčlenil, ženě za ni hrozilo až osm let. Soud tak dnes uložil šestiletý souhrnný trest za všechny skutky.

Činu lituje

"Došlo k výrazné změně ve stanovisku paní obžalované. Nastoupila trest, snad si uvědomila závažnost své trestné činnosti a svá veškerá pochybení. Dnes se k trestné činnosti v plném rozsahu doznala a litovala jí. Za tohoto stavu soud uznal vinu dle obžaloby a trest ukládal při dolní hranici zákonné sazby," uvedl předseda senátu Radomír Koudela. Jelikož se státní zástupce Leo Foltýn i obžalovaná vzdali práva na odvolání, rozsudek nabyl právní moci.

Křeháčková se dříve nedoznala k době páchání trestné činnosti ani částce, na kterou si mohla přijít. Soud proto zvažoval vypracování znaleckého posudku. Obžalovaná však dnes u soudu připustila, že erotické masáže byly v salonu nabízeny minimálně od jara 2006 do ledna 2011 a podle ní odpovídají i v obžalobě určené částky, které inkasovala. Dívkám z útraty klienta patřilo 40 procent, deset procent braly recepční a zbytek majitelka.

Křeháčková ve své závěrečné řeči apelovala na senát, aby jí trest již nezvyšoval. "Pět roků je dost za takovouhle blbost," uvedla matka 3,5letého syna. Obhájkyně Julie Xinopulosová upozornila na to, že ve Zlíně je podobných salonů, jako byl ten Křeháčkové, více. "Po stránce právní nemám k rozsudku námitek. Pokud se týká spravedlnosti jako takové, mám velké pochybnosti. Není možné postihovat jen jednotlivce. Všechny veřejné domy by měl stát postihovat stejným způsobem," mínila Xinopulosová.

Skeptik ( 10. prosince 2021 14:17 )

Obávám se, že velká část masážních salónu slouží především k poskytování prostituce a erotických masáží. Obvykle tam inzerují masáže jiné než erotické. Co mi nesedne, proč tolik odsoudit matku tříletého synka? Co těm dívkám dávala, tak mi přijde jako velmi solidní částka. Vzala si 50%, ona dávala značku, vlastnila a provozovala nemovitost, tedy asi spíš si pronajímala a platila prostory a energie, služby atd. To dosti stojí, recepční 10% není vůbec málo, ta tam neinvestuje, ani neposkytuje e služby, jen tam tráví pracovní dobu. Dívkám zbylo 40%, ovšem normálně by ty holky těžko klienty sehnaly. Tam zpravidla nešlo o poskytování sexu, na to tolik nepotřebují salón, i když ten jim dá určité zázemí a jistotu, že je klient nezmlátí, nezaplatí ap. Navíc mají teplé a čisté místo, kde to lze dělat, mají možnou hygienu. Ale tam šlo zpravidla o masírování údu, takže v podstatě činnost odpovídala názvu podniku. Svým způsobem to navíc zdravotní masáží je. Problém je v tom, že tam byly 4 dívky mladší 18 let. Bohužel v 16 slečna souložit smí, nemálo dívek má zkušenost i ve 14 nebo dokonce 13 letech a nikdo to neřeší. A ani nemluvím o případu, kdy to chlapci udělá rukou. Jakmile ovšem to dělá za peníze, tak jde o trestný čin. U dívky mei 15-18, kdy sama smí souložit nebo dělat klukovi/muži praktiky, ale jakmile si nechá zaplatit, tak klient se dopouští trestného činu a zde jde o kuplířství a další paragrafy. Asi je tedy lepší, když takto nezletilé dívky budou provozovat prostituci na ulici bez kuplíře a bez ochrany, než když jim někdo poskytne zázemí a ochranu. Ono se navíc těžko něco dokazuje. Pokud by trvala na tom, že to byly rehabilitační a zdravotní masáže, nikoho k erotickým službám nenaváděla, tak těžko dokázat opak. Tady by musela být svědectví, že někomu přímo říkala, aby souložily nebo poskytovaly sexuální praktiky.

petrkraus ( 27. března 2012 08:39 )

Je to přesně tak! Výsledek konkurenčního boje. Takové "kuplířství" provozují skoro všechny salony, ve kterých se provádějí erotické masáže. Poskytují holkám prostory, servis a zázemí a holky něco odvádějí. Pokuta 1 milion a zabavení domu a pozemku ukazuje, že nešlo o potírání prostituce, ale spíš o likvidaci úspěšné a prosperující, a tudíž pro konkurenci nepříjemné živnosti.

kachnobobr ( 22. března 2012 18:22 )

zas***ej narod pokrytcu. Zeby si nejaky nespokojeny zakaznik stezoval? je mi z ceske justice na bliti.

Digitt ( 22. března 2012 18:19 )

Dostala to v první řadě za to, že si na tom nenahrabával stát to ostatní je silně podružný.

komodor ( 22. března 2012 17:38 )

stopa10000...tak kuplirka sexualni sluzby neprovadi pouze z toho bere prachy a tak je to trestne. Kdyz to dela treba studentka nebo dve a jedou jen na sebe treba v pronajatem byte tak na ne nikdo nemuze a neni to trestne. Uz to chapes?

Zobrazit celou diskusi