Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama v Českých Budějovicích: Srazily se autobus s trolejbusem

Autor: CTK, Vlaďka Hradská, simao.k - 
1. března 2012
18:29

K dramatické nehodě došlo dnes kolem půl páté na jedné z českobudějovických křižovatek. V Průmyslové ulici se totiž srazil autobus s trolejbusem. V obou vozech cestovalo zhruba třicet osob, jedna z nich utrpěla těžké zranění, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Nejspíš jde o řidiče jednoho z vozů.

Dramatickou nehodu na jedné z křižovatek v Českých Budějovicích zapříčinilo nejspíš to, že řidič autobusu nedal přednost projíždějícímu autobusu. Je to však zatím předmětem policejního vyšetřování.

Následná srážka si pak vyžádala hned několik zraněných. „Z nehody podezříváme řidiče autobusu, který jel z vedlejší silnice,“ potvrdil policejní mluvčí Jiří Matzner pro deník Právo. Nejhůř dopadl právě řidič linkového autobusu, který musel být převezen do nemocnice na na anesteziologicko-resuscitační oddělení s vážným poraněním.

Podle policejních informací je komunikace momentálně uzavřena a v místě havárie neprůjezdná. "Při nehodě bylo zraněno šest lidí, z toho jeden člověk těžce. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat," řekla Matějů. Na místě zasahovalo celkem sedm sanitek.

dfghjk ( 2. března 2012 09:19 )

Vida, tak po Brně mají svůj trolejbus smrti i v Budějících a jako trumf i autobus. Gratuluji! A kdo bude další?

mojejmenoje ( 1. března 2012 18:55 )

Čtou si to autoři někdy po sobě? Dramatickou nehodu na jedné z křižovatek v Českých Budějovicích zapříčinilo nejspíš to, že řidič autobusu nedal přednost projíždějícímu autobusu. Je to však zatím předmětem policejního vyšetřování.

Zobrazit celou diskusi