Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pět kamionů naložených auty se rozsekalo na dálnici D5 a ucpalo ji

Autor: Zbyněk Schnapka - 
16. února 2012
16:55

VIDEO: Děsivá hromadná nehoda se stala na dálnici D5 u Plzně. Na ledovce tady do sebe nabouralo pět kamiónů a dvě osobní auta. „Rozšťouchal jsem je před sebou jako kulečníkovou koulí,“ řekl Blesku šofér cisterny Martin Bartoň (34), který do hromady trosek tiráků a osobáků vletěl mezi posledními. Při havárii se naštěstí nikomu nic nestalo. Autostráda ve směru na Prahu byla ale téměř celý den neprůjezdná.

Nejdříve se převrátil na bok chorvatský kamión, který převážel pět osobních vozů Peugeot. Dva z nich vypadly na vozovku. Do něho vletěl s nákladní soupravou Iveco Rumun, který vezl tři ojetá auta z Francie. I ten se převrátil a vozy vypadly z návěsu.

Vzápětí do hromady trosek najel další chorvatský tirák s nákladem aut, český nákladní vůz MAN, dvě osobní auta a cisterna z Náchodska.

„V klidu jsem jel. Dálnice byla dobrá. Pod mostem byl ale led a už jsem se jen bezmocně klouzal. Přede mnou na boku ležel tirák. Pak jsem smetl osobák Mitsubishi,“ popsal Blesku dramatické okamžiky Bartoň.

Video  Hromadná bouračka na dálnici D5  - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

Šofér Mitsubishi se tak ocitl mezi českou cisternou a chorvatský tirákám s nákladem aut. Měl obrovské štěstí. „Nic se mi nestalo. Ale o bouračce mluvit nechci,“ řekl Blesku řidič.

„Když jsem lisoval ten osobák, ten koukám a přede mnou leží na střeše peugeot. Narval jsem to do něj a hrnul ho před sebou. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Jinak by byl mrtvý,“ dodal Bartoň.

jaija ( 16. února 2012 18:49 )

Zlatý časy když bylo kamionů na našich silnicí méně a vše se přepravovalo vlakovou a lodní dopravou!!!Kamionů je pořád víc a víc a hlavně je řídí čim dál více málo zkušených řidičů!!!

stolda ( 16. února 2012 18:37 )

Co tak jezdit opatrně a přizpůsobit styl jízdy povětrnostním podmínkám a nevymlouvat se na náledí atd.!

naidka ( 16. února 2012 17:34 )

Ten řidič to vykládá jako kdyby si dělal zářezy, kolik jich sejmul.

Zobrazit celou diskusi