Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Smutná labradorka pláče: Oba její kamarády zabili

Autor: Jiří Čada - 
23. února 2012
00:10

Obrovský smutek se stále zrcadlí v očích labradorky, která přišla o dva psí kamarády. V pondělí srazilo auto na příjezdu na dálnici D1 u Měřína labradora. O několik hodin později přišla o dalšího přítele. Mladého německého ovčáka, s kterým věrně hlídala tělo sraženého psa, na místě uspal a poté usmrtil přivolaný veterinář kvůli údajné agresivitě.

„Dopoledne napadl jednoho z řidičů,“ hájil včera zákrok veterináře starosta Měřína Jiří Servit. Později však z něho vypadlo, že obec nemá ani korunu na případné umístění zatoulaných psů do útulku.

„Kdyby jste nám raději pomohli najít majitele těch psů,“ ohradil se okamžitě proti tvrzení Blesku, že zbylou fenku labradora na silnici od smrtící injekce zachránila jen naše přítomnost a přítomnost pracovnice Ligy na ochranu zvířat, kterou Blesk na místo přivolal.

Ta pak veterinářem uspané zvíře převezla do záchranné stanice v Kletečné na Humpolecku, kde se o fenku zdarma postaral majitel stanice Ladislav Váňa.

Blesk.cz kontaktoval MVDr. Jiří Mašek, který se starostou usudný den ráno komunikoval. "V sedm ráno mi volal, jestli bych nemohl pomoci. Řekl jsem mu, že pejsky není možné chytit a bude nutné je uspat. Nabídl jsem, že uspat je mohu, ale pak už se o ně musí postarat sami. Já dělám jen hospodářská zvířata. Nikdo se mi ale neozval a u akce jsem tak vůbec nezasahoval. Přesto od té doby dostáváme výhružné telefonáty a e-maily, bojím se o svou rodinu," řekl Blesk.cz.

Video Nalezená fena labradora - Jiří Čada
Video se připravuje ...

„Jméno jsem ji raději ještě nedal. Podívejte na ty její smutné ztrápené oči. V těch je stále bolest z předchozího zážitku,“ předvedl včera Blesku novou obyvatelku zvířecího útulku Váňa. Věk fenky odhaduje zhruba na sedm roků. Pes svého nového pána poslouchal na slovo.

„Je hodná, poslušná, hodila by se ke starším lidem, kterým by dělala společnost,“ popsal povahu psa majitel stanice.

Fenku labradora však čeká ještě drobný chirurgický zákrok. Ten dnes v Brně provede zdarma veterinární lékařka z Klubu na ochranu zvířat.

janna17 ( 6. března 2012 22:43 )

Já bohužel také ne, vždy když jsem byla v nějaké diskuzi a četla si ty výplody, už jsem si řekla, že tam něco napíšu, ale registrace mě vždy na štěstí odradila a vykašlala jsem se na to.. Teď bohužel jsem to poprvé nevydržela.

dobrotka ( 2. března 2012 16:04 )

A co ty vis? Treba to vse uvidime z jine dimenze

naidka ( 2. března 2012 09:11 )

Dobrotka: jak je vidět, v dnešním světě člověk nemůže věřit žádným svým ideálům a dobrotě a morálce lidí. Money, money, to hýbe světem a všechno ostatní nemá žádný význam. Ovšem lidské skutky směřují k tomu, že jednou bude mít přece jenom příroda navrch a lidstvu to natře, ale to my o tom nebudeme už nic vědět.

dobrotka ( 1. března 2012 01:34 )

nbcz - no a uz se zase uchylujes k impertinencim. Nejsem zadna placka. Zrejme sis neprecetl muj prispevek, tak ti ho sem dam dobrotka: nbcz - janna17 neni trapna. Jenom nemuze - zrovna tak jako vetsina diskutujicich, vydychat, ze jses chladnokrevne schopen, dle tebe v zajmu bezpecnosti lidi ve vozidle, prejet zvire. Jsou ruzne situace na silnicich, kdy ti muze opravdu cokoli vbehnout pod kola auta, kdy srazce, nebo usmrceni zvirete nelze zabranit, ale jsou situace, kdy se spravny ridic snazi srazce zabranit. Tak se nediv, ze tvoje otevrene priznani, ze pred zviretem neminis brzdit vzbudi znacnou vlnu nevole a nesouhlasu (28. 02. 2012 01:57)

dobrotka ( 29. února 2012 14:44 )

hofihofi ve sve omezenosti porad nechape, ze clanek NERESI jestli psi byli toulavi, nebo ne, jestli a kdo byl jejich majitel, ale resi to, jestli mel veterinar pravo usmrtit uspaneho psa!!!!!!

Zobrazit celou diskusi