Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Egypťan týral Češku: Láska z dovolené se proměnila v noční můru

Odsouzený Noiser Mohamed (32) odmítá, že by bývalou ženu týral. Soud ho poslal na 27 měsíců do věznice s dozorem.
Odsouzený Noiser Mohamed (32) odmítá, že by bývalou ženu týral. Soud ho poslal na 27 měsíců do věznice s dozorem.  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
13. října 2011
14:22

Byla to láska jako trám. Drobná blondýnka (32) ze Zlínska se před čtyřmi lety na dovolené v Egyptě zamilovala do animátora hotelu (32). Po sňatku ale následovaly tři roky utrpení. Muž ji týral. Okresní soud ho poslal na 27 měsíců do věznice s dozorem. Egypťan se odvolal. Krajský soud ve čtvrtek ale jeho odvolání zamítl.

Dvojice je od letošního května rozvedená. Vyhublá matka chlapce (3,5) se na chodbě chvěla. Váží 45 kilogramů. Dříve to bylo o 10 více. Mluvit nechtěla. „Nevím, jak to dopadne a mám velký strach. O sebe i syna. Musím ho chránit. Mají tu svoji komunitu. Člověk nikdy neví,“ řekla tiše.

Svatbu měli v Egyptě

Vysoký, štíhlý a hezký Egypťan byl zpočátku velmi milý a pozorný. Několikrát za ním jela, psali si. Svatba byla v Egyptě. Muž se pak bez znalosti češtiny přestěhoval na Zlínsko a pracoval u stavební firmy. Změna údajně nastala po narození syna. Podle ženy ji stále vulgárně nadával, vyhrožoval zabitím, odvlečením syna do Egypta, zakazoval jí přátele.

Pohublá matka malého syna se k soudu dostavila, i když je na tom psychicky údajně stále špatně. Doprovázela ji psycholožka. Pohublá matka malého syna se k soudu dostavila, i když je na tom psychicky údajně stále špatně. Doprovázela ji psycholožka. | Blesk - Slávka Červená
„Bil ji, kopal do ní, tahal za vlasy. Nutil ji chodit tři metry před ním a když se mu něco nelíbilo, švihal ji prutem. Na dřevěné tyči měl kovovou matici, kterou ji rovněž několikrát udeřil. Dýkou naznačoval bodání po celém těle. Nůž ji držel i na krku. Pořídil si i plynovou pistoli. Ženě mířil na hruď a hlavu,“ uvedl krajský státní zástupce Ilja Khain.

Egypťan nařčení odmítá. „Z její strany je to ryze účelové. Měla mnohokrát příležitost obrátit se na různé instituce. Udělala to, až když si našla milence,“ uvedl obhájce cizince Josef Kapušňák. Soud shledal odvolání za nedůvodné. „Nebyl důvod poškozené nevěřit. Obžalovaný se dopustil krutosti. Nešlo jen o prosté násilí. Snažil se jí vnutit svůj model chování. Změnit její osobnost, aby začala přijímat jiné hodnoty,“ uvedl člen senátu Jiří Dufek.

Vyjáření psychologa

„Obdobných případů přibývá. Řeším jich nyní několik. Ženy se na dovolené zamilují. Zhlédnout se v exotickém, přitažlivém muži a vůbec jim nedochází, že tamní zvyklosti a kultura jsou zcela odlišné od našich. Mnohé chování k ženám, které je u nás nepochopitelné, tam berou muži jako úplně normální. Zpočátku bývají opravdu hodní, pozorní, ale situace se mění, jakmile získají trvalý pobyt a bez znalosti jazyka začnou žít v Česku. Situace je pak o to horší, jsou-li děti. Ženy by si to měly uvědomit včas, aby se případů, jako je tento, vyvarovaly,“ říká policejní psycholožka Lenka Bukovská (28).

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání