Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muž, který jel do vězení osvobodit syna, obviněn

Autor: zb - 
7. října 2011
14:56

Policisté obvinili Antonína Š.(48), který ve středu večer autem Škoda Octavia prorazil bránu věznice v Plzni na Borech a projel až na nádvoří. Chtěl osvobodit svého zavřeného syna. Tady ho i se spolujezdcem zpacifikovali bachaři a předali je policii.

„Muže, který seděl za volantem jsme obvinili ze spáchání násilí proti orgánu veřejné moci, přečinu poškozování cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Martina Korandová z ředitelství policie Plzeň-město s tím, že v dechu mu naměřili 2,28 promile alkoholu.

„Lékař mu také odebral krev a teď čekáme na výsledky laboratorního vyšetření dodala Korandová. Podle informací Blesku je obviněným Antonín Š., kterého dvakrát Krajský soud v Plzni odsoudil za pokus vraždy mladíka (17) v chatě u Pňovan na Plzeňsku.

Vrchní soud ho ale nakonec potrestal jen roční podmínkou za ublížení na zdraví. V káznici na Borech si odpykává jedenáctiletý trest jeho syn Antonín Š. (28). Ten nožem s čepelí dlouhou 11 cm podřízl hrdlo jednomu z hostů baru v Plzni.

Proč Antonín Š. prorazil autem do věznice, policie zatím nesdělila. „Motiv jeho jednání stále šetříme,“ řekla Korandová. Druhého muže (52), který seděl na místě spolujezdce, policisté z ničeho neobvinili. „Nebylo totiž prokázáno, že by se jakkoli podílel na této trestné činnosti,“ sdělila Korandová. Vrata u brány do borské věznice ve čtvrtek odpoledne začali opravovat řemeslníci pod dohledem po zuby ozbrojených strážců, kteří hlídali vjezd do káznice.

majka60 ( 7. října 2011 16:18 )

majka60 ( 7. října 2011 16:12 )

Táta gauner a syn je stejného ražení. .Co je to za divnou rodinu?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání