Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Matka unesla dítě (1,5) z kojeňáku do Německa

Policie pátrá po této ženě s britským občanstvím, která prý odvedla dceru z kojeneckého ústavu v Praze (na snímku)
Policie pátrá po této ženě s britským občanstvím, která prý odvedla dceru z kojeneckého ústavu v Praze (na snímku)  (Autor: Blesk.cz, Policie ČR)
Autor: kyc - 
8. července 2011
13:31

Česká policie je opět na nohou. Od čtvrtečního dopoledne totiž intenzivně pátrá po rok a půl roční holčičce Royle Saphire Ellie, kterou si její matka i přes soudní zákaz odnesla z kojeneckého ústavu na Praze 4. Poznat je můžete podle několik tašek a přepravky s křečkem, kterou by měly mít sebou.

Dívenku odebral její matce soud, podle kterého jí nebyla schopna zajistit základní životní potřeby. Podle informací Blesku však matka jako sociálně slabá nepůsobila, naopak byla vždy upravená a jelikož pochází z Velké Británie a nemluví česky, tak sebou vždy měla překladatele.

„Žena si u soudu požádala o to, aby mohla dceru alespoň navštěvovat. Ten ji povolil docházet za ní dvakrát denně, pokaždé až na tři hodiny,“ uvedla Martina Štanclová, mluvčí Thomayerovy nemocnice pod kterou kojenecký ústav na Praze 4 spadá. „Za dívkou pravidelně docházela,“ dodala mluvčí.

Podobná návštěva zřejmě proběhla i tento čtvrtek. Místo zpátky do kojeneckého ústavu však matka i s dítětem uprchla přes plot areálu neznámo kam. „Pražští kriminalisté zjistili, že by se matka s dcerou mohla pokusit vycestovat do Německa. Holčička byla původně oděna do žlutých kraťásků a froté růžového trička. Není však vyloučeno, že ji matka převlékla,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Policie prozatím nemá fotografii pohřešované holčičky k dispozici, asi nejnápadnější znamení je však několik tašek a přepravka s křečkem. Royle Saphire Ellie má blonďaté vlasy a měří 80 – 90 centimetrů.

Vzhledem k tomu, že žena není schopna se dlouhodobě o dívenku postarat, žádají policisté o pomoc. Jakékoliv informace mohou volat na telefonní linku 158.


sydnicka ( 12. července 2011 16:32 )

co vi kazdy .... argumenty potrebuji a ne jedna babka povidala klausi, klausi zjisti mi to a nebo jdi k certu

satanklaus ( 10. července 2011 03:16 )

....to ví každý.... ....jenom blbka sydnicka ne.... ....ani zjistit si to neumí....

sydnicka ( 9. července 2011 19:21 )

nelzi a povidej co delaji nem. soudy s cizinci?.

kytice.kytice ( 9. července 2011 08:31 )

To musí být hodně špatná a pro život svého dítěte nebezpečná matka,když už rok a půl kojí , to se hned pozná,že nemá pouto......

nelzu ( 9. července 2011 00:08 )

Naprosto s Vami souhlasim,mela jsem za to,ze takhle prasacky jednaji jenom nemecke soudy v pripade cizinek,vidim,ze jsem se hluboce mylila.Vladnou nam evropsti asocialove se sidlem v Bruselu,jenom by mne zajimalo kde si vzali muster k takovemu legislativnimu bezpravi?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání