Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tohle je skutečná podoba Julia Caesara! Vypadal jako ufon!

Autor: vk - 
27. června 2018
10:26

Gaius Julius Caesar, to jméno zná každý. O římském diktátorovi, vojevůdci a možná nejmocnějším muži antických časů se učí v dějepisu na základních školách. Jenže teď vědci udělali 3D model jeho lebky a zděsili se. Obávaný Caesar totiž měl podivně nafouknutou hlavu a vypadal jak ufon!

K deformaci jeho lebky zřejmě došlo během těžkého porodu,“ vysvětlila antropoložka Maja d’Hollosy, jež spolu s dalšími experty vytvořila trojrozměrný model Caesara skenováním všemožných soch, mincí a dalších podkladů o krutovládci. Vyšla jim nakonec hlava útlého muže s lysinou (za tu se údajně Caesar nesmírně styděl) podivného tvaru, které se nejvíc podobá císařova mramorová busta vykopaná roku 1825 ve zničeném římském městě Tusculum (identifikovaná až v roce 1940).

Každopádně skutečný Caesar byl svou podobou asi na hony vzdálený onomu svalnatému »Adonisovi«, jehož známe z učebnic a jiných soch...

Video: V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). • Trailer.

Video  V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). • Trailer.  - Omega, Netflix
Video se připravuje ...

vosavopruz ( 27. června 2018 14:31 )

technika selhala,takhle Caesar určitě nevypadal

Zobrazit celou diskusi