Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jaký bude svět v roce 2030? Vládnout bude Čína a lidé se přesunou do měst, tvrdí studie

Autor: zzu - 
9. září 2017
19:32

V dohledné budoucnosti na světě vzroste poptávka po jídle, vodě i energiích. Světovou nadvládu by pak od Západu měla převzít Čína. To všechno tvrdí studie, která byla zaměřená na to, kam se posune svět do roku 2030, upozorňuje dnes web E15.cz.

Studie s názvem Globální trendy 2030: Alternativní světy vznikla pro vládu Spojených států. Život na planetě podle ní ovlivní čtyři zásadní faktory, píše v článku E15.cz.

Světová nadvláda se dostane z rukou Západu do rukou Asie, o 35 procent se zvedne poptávka po jídle, o 40 procent po vodě a o 50 procent po energiích.

Čína by se měla dostat před Ameriku ještě před rokem 2030 a to díky silné ekonomice. Na světě bude víc než osm miliard lidí. Ti se budou orientovat spíše na městský život. Ve státech, ve kterých bude „přestárlé“ obyvatelstvo, začne problém s tím, aby si lidé udrželi svoji životní úroveň, tvrdí studie.

Do problémů se dostanou i destinace, které čelí extrémnímu  počasí, ať už častým dešťům, nebo naopak velkému suchu, jako je například Afrika.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jima ( 10. září 2017 06:11 )

 Evropa bude kalifat a hlavni mesto Rim

jelinek1 ( 9. září 2017 20:59 )

Kdyby se stal Zeman znova prezidentem nedej "pánbůh" , Česko by Číňani ovládli již v roce 2023 jestli ho necháme .A mezi tím nás agent Babiš demokraticky o tuto demokracii připraví a pokusí se nás dostat pod vliv sveho řídícího "důstojníka Putina . Pod křídla velkého Ruska zase na věčné časy.Nenechali jsme vyhrát Paroubka z jeho rudou září nad Kladnem která měla po jeho vítězství zazářit a které bylo nakonec nedostatečné ,opakůjme to znova i za cenu velké koalice .Tento článek nás má smířit s tímto vývojem

namoroman ( 9. září 2017 20:41 )

Každý, kdo umí spočítat 1+1 musí logicky dojít ke stejnému závěru. Jenže pochybuji, že by se Čína sama pasovala na světového vládce, jak to udělal jeden nejmenovaný stát a tak se mu to zalíbilo, že tím žije až do dneška ... a důrazně to stále všem připomíná. Číňani nejsou, na rozdíl od těch nejmenovaných, takoví zloději, podvodníci, tuneláři, intrikáni, banksteři, moralizující žvanilové a mafiáni. Čína se bude spíše a raději podílet na multipolárním Světě, což celkem deklaruje, než na prosazování "svých zájmů" na úkor ostatních nebo dokonce násilím. Tahle studie je vypracovaná hlavně podle hesla "podle sebe soudím tebe" !

Zobrazit celou diskusi