Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemětřesení v Itálii: Po mnoha hodinách vyprostili osmiletou holčičku

Autor: ČTK - 
24. srpna 2016
22:09

Italští záchranáři pokračují v intenzivním pátrání po lidech uvízlých v troskách po dnešním zemětřesení ve střední části země. Kromě mrtvých se jim daří vyprošťovat i řadu živých lidí. Po mnoha hodinách od největších otřesů se jim podařilo zachránit ze sutin živou osmiletou holčičku.

Pro některé ale už bylo pozdě, jak se ukázalo ve městě Amatrice. Tam bylo slyšet malého chlapce, jak pod troskami volá o pomoc. Záchranáře se mu sice podařilo k sobě nasměrovat, ale když se k němu nakonec dostali, byl už mrtvý. Dítěti, jehož hlas postupem času slábl, bylo 11 let.

Ve stejné části obce byla vytažena těla čtyř obětí, ale také dvě živé dívky společně s jejich matkou. Vyproštěni ze sutin byli i dva sedmiletí bratři. Jedno z dvojčat bylo převezeno v kritickém stavu vrtulníkem na jednotku intenzivní péče v metropoli Římě, kde ale nakonec podlehlo svým zraněním.

Záchranáři byli úspěšní i při prohledávání sutin místního kláštera, ze kterých vyprostili tři jeptišky. Dvě byly se zraněními převezeny do nemocnice, jedna byla ošetřena na místě.

Záchranáři v doprovodu speciálně vycvičených psů narážejí někdy i na kurióznější situace. Jednu osmdesátiletou ženu museli ubezpečit, že se může vymočit, i když je oblečená, protože vyprošťování přece jen ještě potrvá. Její 47letou dceru, která v domě žila s ní, se již zachránit nepodařilo.

Zemětřesení v Itálii sledujeme ONLINE ZDE››

Vše o zemětřesení v Itálii čtěte zde

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi