Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Dopadli stejně jako Kramný! Soud neměl ani jeden přímý důkaz, přesto je poslal za mříže

  • Autor: rvs,rc - 
    9. 1. 2016
    09:10

    Ani jeden přímý důkaz, ani přiznání, a přesto skončili za katrem. Soud při čtvrtečním stání poslal za mřížované dveře Petra Kramného (37), aniž by v rukou měl jediný důkaz, který by ho přímo usvědčil z vraždy manželky Moniky Kramné a dcerky Klárky. Ovšem, toto není jediný případ, kdy soudu stačily nepřímé důkazy. Podobných případů je v historii české justice celá řada!

  • 1.Jaroslav Planý dostal 13 let! Tělo se nikdy nenašlo

    Jaroslav Planý ze Šumperska dostal 13 let za vraždu dcery Karolínky (†4). Holčičku údajně v roce 1996 zastřelil, aby se pomstil manželce, se kterou se rozváděl. Po těle holčičky pátral kromě policie, lesníků a záchranářů i Interpol, nikdy se ale nenašlo. Proti Planému neexistoval jediný přímý důkaz. Znalci zjistili, že se z jeho pistole střílelo, a našli i neidentifikovatelné stopy lidské krve na Planého oblečení. Údajný vrah se nikdy nepřiznal.

    Jaroslav Planý s dcerou Jaroslav Planý s dcerou | archiv Blesku

  • 2.Jiří Kajínek dostal doživotí! Šlo o spiknutí policie?

    Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (54) byl odsouzený v roce 1998. Nedaleko plzeňské věznice Bory zastřelil 30. května 1993 dvanácti výstřely plzeňského podnikatele Stefana Jandu (†27) a jeho osobního strážce Juliána Pokoše (†30). Jediný přímý důkaz, který Kajínka usvědčoval, byla výpověď Juliánova bratra Vojtěcha, který střelbu přežil. Proces trval čtyři roky a mnoho Čechů je dodnes přesvědčeno, že jde o policejní spiknutí.

    Jiří Kajínek dostal doživotí. Jiří Kajínek dostal doživotí. | Archiv J. Kajínka

  • 3.Gilbert McCrae dostal 16 let! Kdo vraždil v tramvaji?

    V únoru roku 2011 Američan Gilbert Ferguson McCrae zastřelil na konečné tramvaje číslo 22 muže, který mu vulgárně nadával v pražském baru. Hádku viděli svědci, postavu podobnou vrahovi zaznamenala bezpečnostní kamera na tramvajové zastávce. McCrae měl doma navíc několik střelných zbraní včetně pistole, ze které se nedávno střílelo. Experti také našli zplodiny z výstřelu na rukávu vrahovy bundy. Přímý důkaz se ale nikdy nenašel a odsouzený po celou dobu vinu popíral.

    Američan Gilbert Ferguson McCrae Američan Gilbert Ferguson McCrae | ČTK

  • 4.Lukáš Nečesaný dostal 13 let! Přepadení zpět k soudu

    V únoru roku 2013 policie zadržela Lukáše Nečesaného (nyní 23) a označila ho za pachatele brutálního přepadení kadeřnice v Hořicích. Útočník ženu nejméně šestkrát udeřil do hlavy a z peněženky jí ukradl 10 000 korun. Hlavním důkazem bylo tvrzení kadeřnice, že Nečesaný byl posledním zákazníkem, který k ní onen den přišel, a jeho pachové stopy na místě činu. Nečesaný byl odsouzený k 13 letům vězení. Nejvyšší soud loni rozsudek zrušil kvůli nedostatku důkazů a případ musí soud znovu projednat.

    Lukáš Nečesaný před soudem Lukáš Nečesaný před soudem | ČTK

  • 5.Pavel K. sedí ve vazbě! Je obviněný z vraždy nevlastní dcery ústeckého hejtmana Ivy (†23)

    Den po Novém roce se ve večerních hodinách odehrála tragická událost v Bílině. Pavel K. (22) tam nejspíš po hádce napadl partnerku Ivu (†23), nevlastní dceru ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Pavel K. podle všeho po divoké hádce bodl svou partnerku do třísel a přeťal tepnu. Mladá maminka dvouleté holčičky vykrvácela. Soudu v úterý stačilo pouhých 40 minut na to, aby ho poslal do vazby. Podle státního zástupce Vladimíra Jana hrozí, že by mohl utéct a skrývat se a také v násilné trestné činnosti pokračovat. „Je v podmínce,“ uvedl Jan. Policie případ stále vyšetřuje a čeká se na vypracování znaleckého posudku.

    Pavel K. zabil Ivu, nevlastní dceru hejtmana ústeckého kraje. Pavel K. zabil Ivu, nevlastní dceru hejtmana ústeckého kraje. | Jana Ulrichová

hamrlik ( 3. února 2016 22:35 )

Jasná věc je ta ,že Kajínka odsoudili na svědectví Pokoše ,ale přitom si myslím ,že tam nebyl sám ,kdo střílel a jestli vůbec Kajínek střílel a u Nečesaného jako svědectví kadeřnice kterou napadl a pachové stopy na její kabelce nestačí.Ale stačí miliony tatínka a korupce v našem soudnictví.

hamrlik ( 3. února 2016 22:24 )

ctrlcopy nevím jestli byl Kramný dělnický kripl,ale že ty jsi k.kot na entou je víc než jasný.

komarekjk ( 10. ledna 2016 21:28 )

Takových případů má policie a justice na svědomí víc. Stojí i za sebevraždou Jany Komárkové. Více na http://ley.cz/komarek, dále na www. K213 rubrika Příběhy.

joldh ( 10. ledna 2016 00:18 )

Já už jsem taky pamětník a komoušů se nechci zastávat. Procesy si nepamatuji, to muselo být hrozné. Ale později v Husákovském "reálném socializmu" to soudnictví fungovalo asi jako dneska, jenom ty kauzy byly utajené. Všichni přece žili šťastnou socialistickou přítomnost do které vraždy nepatřily! Ale za Husáka si někdo ukradl pytel cementu, za Klause si ukradl fabriku nebo banku.

joldh ( 10. ledna 2016 00:01 )

Připomínám, že proti Kájínkově odsouzení byly minimální protesty. Já netvrdím, že byl nevinen, JÁ TO PROSTĚ NEVÍM ale zametli s ním pěkně. Někdo má moc velký strach, aby se ten případ neotevřel. Kramný je naprosto jasný. Ale ženské šílí. Asi má velkýho ptáka!

Zobrazit celou diskusi