Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Lékaři: Očkování proti chřipce je hazard se životy!

Autor: Barbora Šancová, Kateřina Kycltová + ČTK - 
27. listopadu 2009
00:14

Spuštění očkování je hazardem s lidskými životy! Tvrdí to aspoň ředitel středočeské záchranky Martin Houdek. Už včera záchranka očkování zastavila.

Dostala totiž vakcíny, které mají odlišná identifikační čísla na ampulích a dodacích listech. Nikdo si tak prý nemůže být jistý, co mu zdravotník píchá do ramene. V Česku už je přes 777 nakažených, 8 lidí viru H1N1 podlehlo.

Problém s očíslováním vakcín se objevil počátkem týdne. Středočeská záchranka očkování pozastavila, dokud ministerstvo zdravotnictví problém nevyřeší. To hned přišlo s nápadem – na své webové stránky umístilo pro záchranáře převodní tabulku. Odlišnost v číslech je totiž podle něj dána tím, že očkovací látka je dvousložková. Nastal čas roušek: Jak by to vypadalo>>

Podle tabulky se dá ověřit, která čísla šarže na dodacích listech a ampulích vakcíny k sobě patří. To se ale řediteli záchranky Martinu Houdkovi nelíbí, není to prý v souladu se zákonem. Ministerstvo na to má ale jiný názor. "Trváme na tom, že je vše v pořádku. Středočeský kraj jako jediný v rámci EU nepochopil číslování, měl by požádat výrobce, ať pro něj začne číslovat jinak než pro zbytek Evropy a pro USA,“ řekl mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Houdek ale trvá na tom, že začne očkovat, až se vše vyjasní. Podle něj jde o neprověřenou vakcínu, která přináší obrovská rizika. Pokud by se naočkovanému člověku cokoli stalo, odpovědnost neponese stát, ale právě kraj. Středočeská záchranka není jediná, která má s vakcínou problém. V českých nemocnicích se do očkování nehrnou ani lékaři a zdravotní personál.

Ani v zahraničí se očkování neosvědčilo. V Kanadě vakcinace vyvolala vážnou alergickou reakci u vysokého počtu lidí a spekuluje se, že má dokonce na svědomí až 200 životů! Firma GlaxoSmithKline, která dočasně stáhla svou vakcínu v Kanadě, dodává očkovací látku i do České republiky. Jde však o jiný typ!

Prasečí chřipka Prasečí chřipka | Blesk.cz

První nežádoucí reakce na vakcínu proti prasečí chřipce zaznamenalo i Česko. V ordinaci lékařky na Zlínsku zkolabovala žena (57).

„V interní klinice jsme ošetřili ženu s mírnou, nežádoucí, nikoliv však alergickou reakcí po očkování proti prasečí chřipce,“ potvrdila mluvčí Baťovy nemocnice Karla Havlíková. Její stav nevyžadoval hospitalizaci.

cmeldicka ( 27. listopadu 2009 15:01 )

Přesně. Já jsem také v rizikové skupině v pondělí jsem měla jít na očkování ale dnes jsem zavolala svému kardiologovi do Brna co stím a ten mi řekl že on by svou rodinu touto vakcínou naočkovat nikdy nedal . aJE TO VYŘEŠENÉ ODMÍTLA JSEM.

dustin ( 27. listopadu 2009 11:46 )

http://www.youtube.com/watch?v=eX_GvhEFGsA&feature=player_embedded

wien ( 27. listopadu 2009 10:33 )

u nas se ockuje celvapanem, deti od 6-ti mesicu a je to OK. mam po prvnim ockovani a zadne reakce na vakcinu jsem nemela. nechapu, proc CZ nakoupilo v americe a ne v evrope...

kornetko3 ( 27. listopadu 2009 10:33 )

zaujímalo by ma, odkiaľ pochádza informácia o tých 200 mŕtvych Kanaďanoch, čo zomreli na následok očkovania? slovíčko pravdepodobne síce veľa napovedá, ale aj tak, odniekaľ túto informáciu čerpať museli, len ja som akosi nezachytila, odkiaľ.

kobitka ( 27. listopadu 2009 09:28 )

můj otec je taky v rizikové skupině. Proti sezonní chřipce se nechává očkovat každý rok a letos se nechal ukecat i na tu prasečí. Celý den pak po tom očkování byl jako by ho přejel parním válcem. Hrozně unavený, a slabý. Takže je to pěkný humus. Já jsem taky v rizikové skupině a mně doktorka nepřemluvila ani na sezonni očkování. Nenechám do sebe vpravovat takové svinstvo stačí ty éčka v potravinách.

Zobrazit celou diskusi