Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Z krásné Alex je paní Mynářová: Kancléři šel za svědka prezident Zeman!

Autor: simao, kon, vr - 
28. února 2015
12:15

Za svědka se jim vydal Miloš Zeman, mezi svatebčany nechyběla ani první dáma Ivana. Moravská svatba kancléře Vratislava Mynáře a moderátorky ČT Alexandry Noskové se odehrála v kostele v Osvětimanech, kde si novomanželé řekli své ano a dali první manželský polibek. Průběh byl na katolický obřad tradiční. Následoval přesun do Mynářova penzionu Malovaný!

Krémově světlé svatební šaty s výstřihem a odhalenými zády si oblékla pohledná moderátorka Alex, na které nebylo těhotenství na první pohled poznat. Na její velký den s hradním kancléřem Mynářem vyrazil i Miloš Zeman, dokonce jako svědek. Nervozitu vystřídaly úsměvy. A prezident, který na svatbu svého kancléře vyrazil v tmavém obleku a bílé košili s modrou kravatou, jistě neopomněl nevěstě udělit náležitý kompliment.

Svatba Mynáře s Alex: Novomanželé spolu se ženichovým svědkem Milošem Zemanem Svatba Mynáře s Alex: Novomanželé spolu se ženichovým svědkem Milošem Zemanem | Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

Obřad začal v poledne v kostele v Osvětimanech. Nevěsta s kyticí tulipánů v ruce za bití zvonů vstoupila do kostela, kam se vměstnalo odhadem 40 svatebních hostů. Vzhledem k účasti hlavy státu na vše bedlivě dohlížela ochranka. V kostele sv. Havla byl naplánován katolický obřad. Své ano si prominentní pár řekl zhruba ve 12:27 a následovala výměna prstenů a první manželský polibek!

Svatba Mynáře s Alex: Hradní kancléř s televizní moderátorkou si řekli své ano v kostele v Osvětimanech Svatba Mynáře s Alex: Hradní kancléř s televizní moderátorkou si řekli své ano v kostele v Osvětimanech | Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

Průběh byl s ohledem na svatbu v kostele poměrně tradiční. Ministranti vytvořili u vchodu špalír, ceremonii vedl kněz ve zlato-bílém hábitu. Hudbu obstaral varhaník a zazněly i známé písně Ave Maria a Hallelujah, ale také Time to say goodbye, kterou proslavil tenor Andrea Bocelli.

V jeden moment se hudebního nástroje chopil i samotný kněz - novomanželům zahrál na kytaru. Svatebčany pak pobavil poučováním kancléře Mynáře o tom, jak má milovat svou pohlednou partnerku. "Manželství bez chutě není ono. Vždyť I Pavol Habera zpíval písničku Mám na teba chuť a nemyslel jenom tu fyzickou," pronesl farář.

Svatba Mynáře s Alex: Z moderátorky ČT Noskové je paní Mynářová Svatba Mynáře s Alex: Z moderátorky ČT Noskové je paní Mynářová | Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

Prezident Zeman přitom při příchodu usedl na levou stranu kostela hned za ženicha a nevěstu. Kancléř Mynář patrně přehnanou trémou netrpěl. Rozdával úsměvy na všechny strany a čekal na příchod nevěsty. Na obřadu nechyběla ani první dáma Ivana Zemanová, která usedla hned v první lavici hlavní lodě osvětimanského kostela.

Svatba Mynáře s Alex: V kostele nechyběla ani první dáma Ivana Zemanová Svatba Mynáře s Alex: V kostele nechyběla ani první dáma Ivana Zemanová | Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan

S ohledem na významnou událost byl kostel náležitě nazdoben. Nechyběly židle pro novomanžele s bílým saténovým přehozem, růžové mašle a velké kytice, laděné do vínové plus bílé a růžové lilie. Moderátorka Alex se ujala v průběhu obřadu i čtení z listu apoštolů. Jinak klasika - podpisy novomanželů, svědků, výměna požehnaných prstenů... Novomanželé se přitom domluvili na užívání společného příjmení - a tak se z krásné a elegantní Alex stala paní Mynářová. Za svědka jí šel její bratr Aleš Nosek.

Svatba kancléře Mynáře s krásnou Alex: Společné focení před kostelem Svatba kancléře Mynáře s krásnou Alex: Společné focení před kostelem | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

Zatímco svatebčané včetně Zemana přijeli na obřad autobusem, do kterého po konci ceremonie a společném focení na schodech před kostelem opět nastoupili, novomanželé se svezli luxusním mercedesem.

I následný program byl tradiční. Při svatební hostině ženich v proslovu děkoval svatebčanům - rodinám a všem blízkým - za to, že přišli, následoval přípitek se šampaňským.

Novomanželé si pochutnali společně na knedlíčkové polévce, jako hlavní chod se podávala svíčková. I svatební tabule dodržela barvy, které si nevěsta se ženichem vybrali - bílou, růžovou a vínovou. A jelikož šlo o moravskou svatbu, na stole nesmělo chybět ani bílé víno. Po svatebním obědě se pak novomanželé a svatebčané přesunuli do kancléřova "království" - penzionu Malovaný, kde pokračoval další program.

Svatba kancléře Mynáře s krásnou Alex: Polibek ženicha a nevěsty před kostelem Svatba kancléře Mynáře s krásnou Alex: Polibek ženicha a nevěsty před kostelem | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

Podívejte se na video ze svatby:

Video Svatba kancléře Mynáře - Vera Renovica,Jiří Janecký
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ingmarie ( 2. března 2015 11:39 )

 Alexandře po třicítce ujíždí vlak a zabezpečený a ne příliš bystrý , bohatý staroch se hodí. To je v pořádku. Jenom nevím proč ta svatba nebyla v pravoslavném kostele , když právě k tomu všichni svatebčané inklinují?

mord ( 1. března 2015 13:04 )

 darebák a mafián se zenil. Prisel s nim zachlastat pro ruský hradní žvanil. Nic výjimečneho se nestalo

vercus30 ( 1. března 2015 10:43 )

 Pan Mynář je fešák a Alex kočka. Gratuluji a mějte se rádi

pgga ( 1. března 2015 06:09 )

pgga ( 1. března 2015 06:09 )

To je buranov

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa