Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ministr dostal zimnici a třesavku: Šéf zdravotnictví skončil na kapačkách v nemocnici!

Ministr zdravotnictví Němeček skončil kvůli zdravotním problémům na vyšetření v nemocnici
Ministr zdravotnictví Němeček skončil kvůli zdravotním problémům na vyšetření v nemocnici  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, ČTK - 
21. května 2014
16:10

Na infekčním oddělení v Nemocnici Na Bulovce vyšetřovali pacienta z kategorie VIP. Dokonce svého nejvyššího nadřízeného. Skončil tam totiž ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Kvůli zimnici a třesavce se raději nechal vyšetřit. Poté odjel domů, ale později ho opět hospitalizovali a skončil na kapačkách!

Ministr zdravotnictví má zdravotní potíže, vyhledal proto dnes pomoc lékařů Nemocnice Na Bulovce. Problémy se u něj začaly projevovat během jeho dvoudenní pracovní cesty do Ženevy, kam vyrazil na Světové zdravotnické shromáždění. "Po návratu pan ministr vyhledal pomoc lékařů infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce, protože zimnice a třesavka mohou být příznakem i některého ze závažnějších virových onemocnění," uvedla mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová.

Na vyšetření šel i kvůli rodině

Sám Němeček je přitom povoláním lékař, na ministerstvo přišel z postu ředitele Fakultní nemocnice Ostrava. Má manželku a dvě malé děti, s rodinou se usadil v Praze ve služebním bytě. I ohled na rodinu podle mluvčí vedl ministra k tomu, že se raději nechal vyšetřit. Aby náhodou někoho z rodiny nenakazil případnou infekcí.

Nemocnici Němeček v úterý odpoledne opustil a odjel do domácího léčení. "Cítím se v tuto chvíli trochu lépe, v noci byla zimnice asi nejhorší, teď poněkud ustoupila. Možnost přenosu případné nákazy na ostatní členy domácnosti je podle lékařů naprosto minimální, proto jsem se rozhodl pro domácí léčení. Věřím, že se nebude jednat o nic vážného," tvrdil ministr idnes.cz.

Ministr zpátky v nemocnici: Na kapačkách!

Jenže v úterý v podvečer přišla zpráva o tom, že se Němeček musel do nemocnice vrátit - a s podezřením na bakteriální infekci skončil na kapačkách! Lékaři mu nitrožilně nasadili antibiotika, uvedl idnes.cz.

Němeček není prvním ministrem Sobotkovy vlády, který má ve funkci zdravotní problémy. Hospitalizován musel být i jeho kolega z vnitra Milan Chovanec, který vyrazil do nemocnice na plánovanou operaci břicha, ale následně se u něj vyskytly pooperační komplikace.

majojo ( 21. května 2014 20:24 )

 S obyčejným občanem trpícím podobnými příznaky by se žádná nemocnice nes.rala. Naopak by musel hned následující den do práce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa