Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Praze je slunečno, v Brně prší: Jak tam dopadnou volby?

Volební víkend v Česku přinesl nadprůměrně teplé počasí
Volební víkend v Česku přinesl nadprůměrně teplé počasí  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
26. října 2013
11:28

Prážáci vyrazí na chatu, protože sluníčko pálí, v Brně a Ostravě zase voliči zůstanou doma, protože tam prší. I tak může aktuální počasí ovlivnit výsledky voleb.

Podle České televize není volební účast příliš vysoká. Na Moravě, kde v sobotu dopoledne nebylo příliš hezky, se pohybuje zatím mezi 40 a 50%, v prosluněné Praze se v některých okrscích blíží k 60%. Krom velkého množství nerozhodnutých voličů, může mít na výsledek voleb vliv i krásné počasí, které do Česka tento týden dorazilo.

Řada občanů možná díky nádhernému počasí na poslední chvíli změnila plány a vyrazila na chatu nebo výlet. Na druhou stranu je podle odborníků lepší slunečné počasí, než déšť. To vypozorovala i zkušená volební komisařka z  Jablonce nad Nisou, Jana Mašindová. ""Když je pěkně, chodí více lidí," prozradila serveru iDnes.cz.

Počasí o víkendu

V sobotu bude polojasno až skoro jasno. Místy mlhy, ojediněle mrholení. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 16 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 16 °C, na Šumavě až 20 °C.

V neděli se počasí zhorší. Oblačno až zataženo, postupně od západu budou na na většinu území přicházet déšť nebo přeháňky, na východě budou srážky jen ojedinělé, stejně jako bouřky. Nejvyšší teploty vystoupaní na 18 až 22 °C, na západě a při déletrvající nízké oblačnosti bude kolem 16 °C.

panprezident ( 27. října 2013 07:43 )

Je mi 25, KSČM bych volil ze dvou důvodů (kdybych šel k volbám): 1) "na protest" proti ostatním demagogickým žvanilům, 2) jsem z Moravy a Morava je mi sympatická jako moje rodná zem, KSČM je jediná silná strana, která má Moravu alespoň v názvu, když už nic. Kdyby mohli volby něco změnit museli by je tihle "demokraté" přece už dávno zrušit, já pevně věřím tomu, že úplně jedno koho volíte...

ma-o ( 26. října 2013 12:43 )

Ostrava ma krásné letní počasí.

repro ( 26. října 2013 12:21 )

Všechno, co by mi zlepšilo náladu, můžu udělat a politici na to nemají vliv.

naidka ( 26. října 2013 11:59 )

Svědky Jehovovy volby ani počasí vůbec nezajímají. Zrovna teď u nás chodí od domu k domu a ptají se lidí, co by jim zlepšilo náladu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa