Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zeman se raduje: Klausová u Slováků prošla! Bude velvyslankyní

Bývalá první dáme Livia Klausová se stane velvyslankyní na Slovensku
Bývalá první dáme Livia Klausová se stane velvyslankyní na Slovensku  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
17. října 2013
20:13

Slováci ji chtějí! Manželka exprezidenta Livia Klausová získala souhlas hostitelské země stát se velvyslankyní České republiky u východních sousedů. Bývalá první dáma nahradí dosavadního velvyslance Jakuba Karfíka. Podle Frouse termín odjezdu Klausové do Bratislavy zatím není znám. Klausová už pracuje v ministerském odboru zemí střední Evropy.

„Ano, byla nám doručena odpověď na naši žádost o agrément (povolení s působením nového velvyslance),“ řekl Frous. Podle dřívějších informací slovenských médií by Klausová do Bratislavy mohla přijet do 28. října, na kdy připadá výročí vzniku první Československé republiky.

Listinu ji předá Gašparovič

Klausová se funkce velvyslankyně ujme v okamžiku, kdy předá pověřovací listiny slovenskému prezidentovi Ivanu Gašparovičovi. Jako velvyslankyně bude mít významnější pozici než její manžel Václav Klaus, který po odchodu z Hradu působí ve svém nově zřízeném institutu.

Prosadil ji Zeman

Klausovou na Slovensko prosadil prezident Miloš Zeman. Spekuluje se o tom, že t bylo za její podporu v Zemanově prezidentské kampani, během níž byl nakonec jeho nejvážnějším soupeřem šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. Klausová v té době prohlásila, že by nechtěla jako první dámu Therese Schwarzenbergovou, jelikož neumí česky. Klausová za to sklidila kritiku nejen příznivců Schwarzenberga.

santamonica ( 16. ledna 2014 14:11 )

A Cesi to plati. Penezi i mezinarodni povesti

santamonica ( 16. ledna 2014 14:09 )

santamonica ( 16. ledna 2014 14:08 )

Copak si asi Zeman mysli pod pojmem "u Slovaku prosla". Ze si z ni uz ted delaji legraci? Tohle bude Bozska Komedie na pokracovani. Divim se ale, ze ji nekdo nedoporuci, aby si nechala neco udelat s vlasy a pleti a naucit ji, jak se trosicku nalicit. Je to sice starsi pani, to ale neznamena, ze musi vsude vypadat jako trhovkyne po ranu.

bramboracka ( 18. října 2013 12:55 )

dobrá trafika , bodejť by neprodlužovali věk odchodu do důchodu, když na takových místech se může dřepět třeba do smrti.

rudyptak48 ( 18. října 2013 11:04 )

Spravedlivé by bylo, kdyby sebou vzala i Klause a jeho dítko ODS. Byla by učiněna alespoň nějaká reciprocita mezi invazí Babiše v současných volbách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa