Co vlastně jeho firma dělá? Tedy krom toho, že na předváděcích akcích už dvacet let prodává předražené zboží a od České obchodní inspekce sbírá pokuty? Například jen za loňský rok si vykoledovala sankce ve výši 338 tisíc korun. „Top Moravia Q se zabývá vyhledáváním špičkových výrobků a následnou nabídkou těchto výjimečných výrobků konečným uživatelům,“ stojí na internetových stránkách této společnosti.

Navíc je tak hodná, že za nás prý ověřila jejich kvalitu, funkčnost a praktičnost. No nezní to dobře?

Tým Blesku proti šmejdům se to tedy rozhodl ověřit. A nestačil se divit.

 

 

Mikroskop značky BRESSER Visiomar, s jehož pomocí se údajně testují šmejdí výrobky.
Autor: INT, Archiv Blesku
Pro testování výrobků, které nás zaujaly, využíváme nejmodernější vybavení.

Mikroskop značky BRESSER Visiomar, s jehož pomocí se údajně testují šmejdí výrobky, stojí cca 4 tisíce korun a používá se pro domácí nebo školní účely. „Na fotce, kterou má firma Top Moravia na svých stránkách, je náš mikroskop, který jsme nedávno pořídili jako pomůcku pro zrakově postižené. Rozhodně nejde o laboratorní pomůcku,“ řekl Jan Steringa z Tyfologického kabinetu v Českých Budějovicích.

pouták
Autor: archiv Blesku
Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

 

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00 Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop. Nově lze petici také podepsat na pobočkách České pošty.

Fotogalerie
5 fotografií