Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Američani Usámovu smrt neviděli, prý selhala technika

Autor: INT, ap, Kjos - 
5. května 2011
13:33

Zabili Američané skutečně bin Ládina? Svět stále nemá důkaz! Smrt obávaného teroristy neviděl ani prezident Obama. Během operace prý selhala technika. Přestože na fotkách z Bílého domu to vypadá, že prezident a jeho nejbližší spolupracovníci sledují teroristovu smrt v přímém přenose, skutečnost je jiná. Když bin Ládin umíral, zírali představitélé Spojených států na černé monitory!

Zásadní informaci přinesl šéf CIA Leon Panetta, podle něho došlo na 25 minut k přerušení přenosu kamer na helmách speciálních jednotek, které prováděly razii.

Video ze zásahu: 25 minut výpadek!

"Jakmile vešly ty jednotky do budovy, mohu vám říci, že nastalo období asi 20-25 minut, kdy jsme opravdu nevěděli, co se přesně děje. A zavládlo skutečné napětí, jak jsme čekali na informace. Mohli jsme sledovat přístup k budově, ale neměli jsme přímý přenos z provádění operace samotné, když vojáci procházeli rezidencí," uvedl Panetta v rozhovoru pro americkou televizi PBS.

Obama se o smrti bin Ládina dozvěděl pouze z vysílačky. Chybějící videozáznam tak opět posílil spekulace, že Usáma bin Ládin se ve skutečnosti nebránil a americké jednotky ho popravily, jak dříve uvedla jeho dvanáctiletá dcera. Ta zásahu komanda údajně přihlížela.

Jsou tu ale daleko závažnější spekulace. Stále více lidí si myslí, že Spojené státy neříkají světu celou pravdu. Podle pochybovačů je možné, že USA bin Ládina vůbec nezabily! Milovníkům konspiračních teorií nahrává i fakt, že Obama se rozhodl nezveřejnit fotografii zastřeleného Ládina. Snímky jsou prý natolik brutální, že by mohly vyvolat pobouření u muslimské veřejnosti...

kudlankabezbozna ( 6. května 2011 09:36 )

bylo to ve scénáři

mathony ( 6. května 2011 07:24 )

vážení nepřipomíná vám to něco z naších posledních událostí kolem stracené dívky

gogo ( 5. května 2011 21:58 )

a jejich představitelů je již na pováženou... Když si uvědomím, že na př. takto postižený Obama má kufík ke spuštění jaderné katastrofy, tak se mi moc klidně nespí ....

setug ( 5. května 2011 21:50 )

Také nad tím uvažuji. Nějak se mně to nelíbí.

setug ( 5. května 2011 21:50 )

neviděli a z čeho je Clintonová tak vyděšená? Nakone i Obama je pěkně vykulený.

Zobrazit celou diskusi