Na křižovatce silnic I/23 a I/38 u obce Kasárna se kolem 12:30 srazil nákladní a osobní automobil. Nehoda skončila s jedním zraněním. Přibližně o hodinu později za obcí Výčapy na Třebíčsku sjel osobní automobil do příkopu, nikomu se nic nestalo. Lokální problémy se sjízdností silnic kvůli počasí se podle mluvčí v odpoledních hodinách ještě vyskytují v severní části Žďárska. Hlavní tahy jsou podle silničářů po chemickém ošetření mokré, často s rozbředlým sněhem, silnice nižších tříd většinou pokrývá rozbředlý nebo ujetý sníh.

Nehody na silnicích začaly přibývat po 06:00. "Další volání na linku tísňového volání 158 ze strany řidičů se dnes ráno týkala špatně sjízdných nebo nesjízdných komunikací," uvedla Čírtková. Nejhorší situace v dopravě byla podle policie na Žďársku, Třebíčsku a na Jihlavsku.

Dvě dopravní nehody se staly ve Žďáru nad Sázavou. Krátce po 07:00 se srazilo osobní auto s dodávku ve Strojírenské ulici. Asi o hodinu později v Horní ulici srazil autobus chodkyní, údajně na přechodu. Žena byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice. Další autobus se srazil s nákladním autem mezi obcemi Sázava a Nížkov před 08:30. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Velké problémy měli podle policie řidiči na silnici z Jihlavy do Žďáru nad Sázavou. U obce Rytířsko se střetla před 07:00 tři osobní auta, jedno skončilo v rybníku.

Ráno měli silničáři venku 92 sypačů. Nejlépe sjízdné byly silnice na Havlíčkobrodsku, naopak nejhůře na Třebíčsku, kde bylo v okolí Třebíče hlášeno až 13 centimetrů sněhu.