Plzeňská práva na podzim 2009 poškodila aféra s rychlostudiem, podivným přijímáním studentů a udělováním titulů. "Děkanovo více než tříleté působení bylo úspěšné. Fakultu výborně stabilizoval. Získala zpět svůj plnohodnotný status. Přivedl školu zpátky tam, kde byla před lety," řekl Volf. Poté, co získala a pak ztratila akreditaci magisterského programu, ji v polovině července 2013 ministerstvo školství definitivně potvrdilo akreditaci na další čtyři roky.

Letos v únoru obdržela fakulta po téměř čtyřech letech akreditaci doktorského studijního programu. Podle akreditační komise se zlepšila a velmi rychle zabezpečila silné jádro mladých docentů. "Přijali jsme šest nových docentů a ještě máme želízka v ohni," řekl Pauly.

Posledním handicapem fakulty je, že nemá akreditaci na habilitaci svých docentů. "Je nezbytné o tom uvažovat. Netroufám si slibovat, že se to podaří za mého úřadování," uvedl Pauly.

Fakulta, která má nyní přes 1000 studentů, je finančně stále poznamenaná tím, že v roce 2012 nesměla do stěžejního programu přijímat studenty. "To zásadně ovlivňuje naše příjmy od státu za studenty. Hlavní tedy bude pokusit se tu díru zalepit na přežití do doby, než budeme mít zase stabilně těch pět ročníků," uvedl Volf.

Ekonomické zabezpečení fakulty je podle Paulyho alfou omegou všeho. V otázce vypadlého ročníku ZČU nemůže pomoci, protože dostává na magistry limit od ministerstva. Právě s ním se chce děkan pokusit najít řešení. Pauly chce zvýšit limit na studenty magisterského programu, jichž letos škola mohla přijmout 242, což je polovina oproti minulým letům. Zájemců o studium bylo přitom letos přes 1200. Chce dále sjednávat větší placené projekty a zvyšovat vědeckou produkci.

Třiašedesátiletý docent Pauly je šéfem katedry občanského práva. Děkanem je od února 2012. Nahradil Květoslava Růžičku, který řídil fakultu po reformním děkanovi Jiřím Pospíšilovi od října 2010.

Pauly absolvoval v roce 1975 Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde o rok později získal i titul doktora práv. Hned po studiích začal vědecky působit v Ústavu státu a práva ČSAV. Od roku 1997 učí v Plzni na právech, od roku 2006 působí také na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické, kde v roce 2008 habilitoval a od roku 2010 začal vést katedru práva. Odborně se věnuje občanskému a obchodnímu právu, právní úpravě cenných papírů a kapitálového trhu.