První beatový festival byl několikadenní a konal se ještě v době uvolněnější společenské atmosféry v roce 1967. Byly ještě dva, v roce 1968 a v roce 1971, poté už ho ale vytlačila normalizace. Pořadatel dnešního festivalu slibuje, že příští ročník obnovené edice bude dvoudenní.

Dnešní koncert zahájili George and Beatovens s Karlem Kahovcem a Viktorem Sodomou. Karel Kahovec se zúčastnil prvních dvou historických festivalů v roce 1967 a 1968 ještě se skupinou Flamengo a Viktor Sodoma vystupoval na druhém ročníku se skupinou Apollobeat. Vystoupil vysvlečený do půl těla, s boa okolo krku tvořeném límcem z matčina kožichu a slavnou píseň Hush z té doby má dodnes v repertoáru.

Pak na pódium přišla skupina Prúdy se svým protagonistou Pavlem Hammelem, která se nejspíš jako jediná zúčastnila všech tří ročníků festivalu. Jako třetí vystoupil Energit - kytarový mág Luboš Andršt byl účastníkem třetího ročníku jako člen skupiny Jazz Q. V současné době hraje s Energitem baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, který na stejném, třetím, ročníku vystupoval s Vladimírem Mišíkem ve Flamengu.

Brněnské kapele Synkopy 61 se někdy přezdívá Moravští Beach Boys a patří k nejstarším skupinám, které na domácí scéně hrají. Založil je tehdy čtrnáctiletý Petr Směja. Synkopy 61 získaly na festivalu v roce 1967 cenu jako nejlepší moravská skupina. Čtyři členové ze šesti jsou pamětníky historických beat-festivalů.

Vladimír Mišík a ETC....hrál až na druhém ročníku festivalu a vystupoval se skupinou Blue Effect. Dostali tehdy cenu jako skupina roku i jako objev roku a jejich nesmrtelná píseň Sunny Grave (Slunečný hrob) se stala nejlepší skladbou festivalu.

Dnes vystoupili ještě Martin Kratochvíl se svým Jazz Q, Primitives Group s Ivanem Hajnišem a závěr koncertu patřil Leškovi Semelkovi a jeho S.L.S. Speciálně k obnovenému beatovému festivalu vyšla deska s bigbítem 60. let, kromě dnešních účinkujících je na ní hudba kapel Olympic, Soulmen, Framus Five, Flamengo, Rebels, Bluesmen, Atlantis, Matadors, Vulkán, Cardinals, Komety, Crystal a Juventus. Limitovanou edici desek pokřtili Pavol Hammel, Petr Janda a Michal Prokop.