Hlavní část oslav v areálu Karolina a na Ovocném trhu má na programu hudební a divadelní představení na pódiu za Stavovským divadlem, čtení poezie nebo ohňovou show. "Tady mě zaujal plakát objímejte se, nebude vám zima. Takže, ať žije náš studentský majáles," řekl při zahájení Zima. K sezení bylo po náměstí rozmístěno množství dřevěných palet.

V dopoledním průvodu byly k vidění například historické kostýmy z doby Rudolfa II. včetně kata s láhví hruškovice v ruce. Jela v něm i replika automobilu studentů z Fakulty sociálních věd UK nebo žlutá ponorka podobná té od skupiny Beatles. Někteří studenti nesli transparenty s hesly jako Vešel jsem na peďák a je ze mne žebrák či Stop xenofobii, rasismu a strachu.

Na náměstí Václava Havla u Národního divadla se k průvodu přidala malá dechová kapela. "Majálesem si připomínáme také 60. léta a hnutí hippies, které bylo protiválečné a mírové. Kromě historických konotací ale je důležité, aby se nový král Majálesu dokázal domluvit s mocenskými strukturami a prosadit přání studentů," řekl jeden z mluvčích na piazzettě Národního divadla, kde se následně účastníci rozestavili do mírového znaku hippies a vyfotografovali.

Prahou prošel jiný majálesový průvod už v sobotu, Pražský majáles zahájila primátorka Adriana Krnáčová. Z centra města z křižovatky ulic Jungmannovy a Vodičkovy desítky studentů došly ke stanici metra Vltavská, odkud mohli jet na hudební festival do Letňan.