"Tohle album bylo výrazným momentem v mé kariéře. Byl to počin, který vzbudil veliký rozruch nejen u mého skalního publika, ale hlavně u mladé generace. Takže spektrum mých příznivců se rozšířilo a já se stala královnou diskoték s písněmi jako Dlouhá noc, Vodopád nebo To tehdy padal déšť," řekla dnes ČTK Vondráčková.

Vydávání vinylů se v poslední době stává hitem. V těchto dnech například na vinylové desce vychází legendární album Michala Prokopa Město ER. "K vinylům mám naprosto pozitivní vztah. Když ten velký obal držíte v ruce, tak to je něco. Velký formát představuje větší možnosti pro grafiky. Obal vodopádu je navíc otvírací, takže se na něm uplatnily staré fotografie," uvedla Vondráčková.

Album Vodopád je charakteristické tanečním stylem a vzniklo ve studiu v Belgii. Zpěvačka tehdy také změnila image. "Nové vlasy, oblečení ve stylu ´gazela´, moderní make-up a poodhalená postava s piersingem v pupíku," komentovala Vondráčková staré fotografie.

Písničky z alba Vodopád jsou stále součástí koncertního programu Vondráčkové. Zazní i v pražské Lucerně 18. prosince na jejím vánočním koncertu. Na svém narozeninovém koncertu letos v červenci v Divadle Broadway v Praze Vondráčková převzala platinovou desku Supraphonu za prodej 2CD Best of The Best.

Zpěvačka chystá nové studiové album ve spolupráci se skladatelem Janem Dvořákem, bývalým spolupracovníkem Petra Muka. "Bude to deska s moderním šansonem pro náročnější publikum," podotkla. Příští rok bude pro zpěvačku ve znamení jejích 70. narozenin, které připadnou na 24. června. "Už se jedná o koncertu se zástupci O2 areny," uvedla.

První samostatné album Vondráčkové vydal Supraphon v roce 1970 pod názvem Ostrov Heleny Vondráčkové, kde ještě zní Orchestr Golden Kids a sbory zpívala Marta Kubišová, která však z politických důvodů nesměla být uvedená na obalu. V roce 2013 nazpívala Vondráčková zatím poslední studiové album s názvem Touhy.