"Koncert je již od šesti hodin, aby mohly dorazit i rodiny s dětmi. K dispozici bude dětský koutek s hlídáním. Křest bude výjimečný tím, že se představím s kapelou a speciálním hostem, kterým bude slovenská písničkářka Zuzana Homolová, na konci se objeví i velký kostelní sbor," řekl dnes ČTK Škoch před před vystoupením na Votvíráku.

Zhudebňování básní Suzanne Renaudové, které překládá jeho žena Alice, je už několik let Kochovou vedlejší aktivitou vedle působení v Chinaski. Spolupracuje s ním i jeho bratr Štěpán Škoch, saxofonista a flétnista Chinaski. "Moji rodiče k Reynkům často jezdili už v době, kdy jsme ještě nebyli na světě. Zhudebňování méně známých básní mě strašně baví, předchozí album na toto téma První sníh se setkalo s nečekaným ohlasem, tak jsme napnuli síly k vytvoření dalšího alba Prší na habry s exkluzivním hostem Zuzanou Homolovou," uvedl Škoch, který hudbu k básním skládá na kytaru a na klavír.

S projektem zhudebněných básní Suzanne Renaudové vystupuje Škoch na různých vernisážích a příležitostných koncertech. "Na prvním místě jsou u mě Chinaski, ale když mám trochu volna, věnuju se těmto věcem," podotkl. Ke zhudebňování básní se dostal už na základní škole. "Tehdy jsem si vzal Seifertovu básničku Klubko, později jsem si velmi oblíbil Skácela," uvedl.

CD Prší na habry je Škochovým třetím autorským projektem. Rytmickou sekci opět vytvořili přední čeští jazzoví hudebníci Jan Linhart (bicí) a Petr Tichý (kontrabas). Na indická tabla, didgeridoo a udu hraje Tomáš Reindl, na cajon perkusista Tokhi. Produkce desky se kromě Ondřeje a Štěpána Škochových opět ujal Darek Král, skladatel divadelní hudby, který na desku zároveň nahrál klavír a klávesy.

Autor desky Ondřej Škoch, kytarista a skladatel, absolvoval konzervatoř a vyšší odbornou školu Jaroslava Ježka v oboru jazzová kytara a kompozice. Jako kytarista a skladatel působil v hudebních uskupeních nejrůznějších žánrů: Manon 15, Marcipán, Šum svistu, Vesna Cáceres, Tam Tam Orchestra. Od roku 2001 je baskytaristou skupiny Chinaski.