Program večera byl rozdělen do pěti částí s názvy Fantasy - pohádky plné laskavého hororu, Vášeň, Pocta Miloši Formanovi, Jazz On Screen - Absolut Happy Music a Hollywood Classic. Na úvod zazněla skladba The Egg Travels od Jamese N. Howarda z filmu Dinosaurus. S Howardem v roli dirigenta absolvoval ČNSO loni měsíční turné a tato skladba otvírala i jejich koncerty.

Hollywoodská noc dále mimo jiné nabídla muziku známou ze snímků Star Wars (hudba John Williams), Toy Story (John Lasseter), Chicago (John Kander, Fred Ebb), La La Land (Justin Hurwitz), Železná lady (Leslie Stuartová) nebo Pravdivá romance (Hans Zimmer). Jako poctu nedávno zesnulému Formanovi ČNSO zařadil několik melodií z jeho filmů Amadeus, Vlasy, Hoří má panenko nebo Muž na měsíci.

Letošní 14. přehlídku klasické, jazzové a filmové hudby Prague Proms zahájila 19. června v pražském Obecním domě slavnostní mše Messa di Gloria. S ČNSO během letošního festivalu vystoupili například legendární hudebník Chick Corea, švédský trombonista a dirigent Christian Lindberg nebo rakouský žesťový septet Mnozil Brass. Za vrchol festivalu mnozí považují vystoupení slavného italského skladatele Ennia Morriconeho, který jako dirigent vedl ČNSO na koncertu s názvem Musica Assoluta.

"Letošní 14. ročník se podle nejen mého názoru velmi vydařil, posunul se i ve vnímání posluchačů, kteří reagovali a reagují s velkým ohlasem," zhodnotil festival jeho ředitel, trumpetista Jan Hasenöhrl. "Moc nás potěšilo i velké procento zahraničních návštěvníků, kteří si našli své hvězdy a vypravili se za nimi do Prahy," dodal.

Prague Proms pořádá ČNSO od roku 2005. Uplynulých 13 ročníků navštívilo více než 100.000 diváků a vystoupily na něm světové i domácí hvězdy hudby různých žánrů. Více informací se nachází na www.pragueproms.cz.

Jubilejní 15. ročník Prague Proms začne podle pořadatelů 21. června 2019 a potrvá do poloviny července.

ČNSO během léta zahraje ještě 30. července v Itálii s tenoristou Andreou Bocellim a v září vystoupí na britském turné, které 29. a 30. září zakončí premiérový koncert v londýnské Royall Albert Hall.