"Opět je to velmi rozmanité, hodně designérů z loňska se nám vrátilo s novými projekty, výrobky. Jsou tu dvě patra malých pokojíčků, kde jednotliví designéři mají své vlastní světy, v expozicích ukazují proces tvorby, který je nosným tématem akce," řekl zakladatel přehlídky Ondřej Krynek. Prague Design Week se chce podle pořadatelů odlišit od mnoha dalších podobných přehlídek právě tím, že klade důraz na proces tvorby a na to, aby divákům přiblížila, jak oděvy, šperky, tašky či předměty, které se užívají v domácnosti, vznikají, když se nevyrábějí továrně.

"Snažíme se design uchopit jinak, ne ukazovat ho jako nedostupnou záležitost, ale jako kreativní disciplínu, spoustu práce, která se za ním skrývá. Někteří designéři si proto přivezli své dílny a budou celý týden vyrábět," doplnil Krynek.

Mezi vystavovateli se představí například designérka Jana Hejdová s kolekcí závěsných i stolních svítidel vyrobených starou řemeslnou technikou, Drum Barrel Furniture s nábytkem vyráběným ze starých plechových sudů, sklářka Andrea Stašková, zahradník Ferdinand Leffler a jeho dřevěné lavice, značka surových šperků Siloe Jewelry, Nábytek z vraků lodí, nebo značka Wood.u zaměřena na dřevěné erotické pomůcky. Zatímco loni nabízeli pomůcky pro ženy bez napojení na elektřinu, letos představí dřevěné elektrické vibrátory.

Úplně nejraději máme, když si někdo vyhrábne na zahradě starou lavici a sám s ji podle svého oživí. Když někdo tuhle možnost nemá, nabízíme svoje, které dělají ručně truhláři z českého modřínu, uvedl Leffler. Kdo si bude chtít lavici koupit, vyřežou mu do ní nápis dle výběru. Prodejní je celá výstava, která nabízí i práci studentů.