Koncert otevře Straussovo dílo Metamorfózy, které vznikalo v posledních měsících 2. světové války. Skladba cituje mimo jiné Beethovenovu Třetí a Pátou symfonii. Sumi Jo poté přednese jednu z nejnáročnějších koloraturních árií 20. století - árii Zerbinetty z opery Ariadna na Naxu. Náročný, téměř třináctiminutový part, kombinuje vypjatý výraz s lehkostí koloratur v závratných výškách.

Druhá část večera bude patřit Mozartovi, který patří do repertoáru všech světových koloraturních sopranistek. "Mozartovské menu" završí vypjatá árie Konstance z opery Únos ze serailu.

Se svými více než 50 nahrávkami je Sumi Jo jednou z nejprodávanějších pěvkyní klasické hudby na světě. Zpívala na všech velkých operních scénách od New Yorku přes Londýn a Vídeň až po Milán. Soundtrack k filmu Mládí režiséra Paola Sorrentina ji vynesl nominaci na Oscara a Zlatý glóbus 2016.

"Narodila jsem se v roce, měsíci a hodině Tygra. Podle čínského kalendáře jsem tedy trojnásobný Tygr. U nás v Asii věříme, že speciálně ženy narozené v tomto znamení žijí bouřlivý, ne úplně snadný život," uvedla sopranistka žijící v Itálii.