"Během Hradozámecké noci může návštěvník spatřit a zažít památku doslova v jiném světle, kdy noční atmosféra dodává známým místům neopakovatelné kouzlo," uvedla generální ředitelka NPÚ Naďa Goryczková.

Podmínkou je netradiční program v netradiční době. Od 18:00 do půlnoci tak zájemci budou mít možnost zúčastnit se speciálních prohlídek interiéru vily, seznámit se s historií stavby, poznat tajemství zlatého pokoje a prohlédnout si i běžně nepřístupnou půdu se světlíkem.

Hlavní program Hradozámecké noci se však uskuteční na zahradě vily. V 19:00 tam začne koncert Hvězdy, které nehasnou, který posluchačům nabídne to nejlepší z hudby 60. let. Blues, šansony i rokenrolovou klasiku zahraje brněnská skupina KR BANDA. S hity nejslavnější kapely všech dob The Beatles pak vystoupí pražský revival The BUGLES.

"Členové The BUGLES si velmi zakládají na přesném a autentickém pojetí písní, všechny skladby hrají na originální dobové nástroje a aparatury. Velkou pozornost věnují také stylovým kostýmům, takže jejich vystoupení bude jistě skvělá show," řekla vedoucí vily Petra Svobodová.

Program v zahradě po skončení koncertu uzavře tematická módní přehlídka, která představí proměny odívání od 50. do konce 70. let minulého století.

Vstupné na koncert je 290 korun. Za prohlídky, které se budou konat v časech 18:00, 18:30, 22:00, 22:20, 22:40, 23:00 a 23:30 hodin, zaplatí návštěvníci necelou stovku.