"Hudbu Skinny Lister lze popsat jako směsici anglického folku, irské divočiny a punkrockové anarchie. Tato londýnský šestice vznikla před osmi lety a dnes má zaslouženou pověst jedné z nejvíc energických a oblíbených kapel na britských ostrovech," uvedla Vávrová.

Neodmyslitelnou součástí koncertů této kapely je podle jednoho z dramaturgů festivalu Jiřího Moravčíka džbán rumu, který při koncertu koluje mezi lidmi. "Na pódiu i v kotli se zpívá, tancuje a pije, čímž mezi fanoušky a kapelou vzniká jedinečná pospolitost. Skinny Lister o sobě s oblibou říkají, že jsou nejdivočejší kapela, s níž se kdy opijete," uvedl Moravčík.

Návštěvníci festivalu budou mít možnost slyšet během dvou dnů nejrůznější hudební žánry, kromě punkrocku to bude folk, ska, pop, electro swing či tropical house. Vedle hudební scény nebude na festivalu chybět ani program pro děti. Připraveny jsou soutěže, divadelní představení, filmové projekce, čtení pohádek, pohybové a tvůrčí workshopy, součástí areálu bude i cirkusové šapitó, simulátory či stolní hry.

Letos poprvé budou moci návštěvníci využít i festivalový kemp, který vznikne vedle areálu u řeky Čeladenka. K dispozici tam bude pitná voda a mobilní toaleta.

mtk ktp