V Nevěstě se objeví například Ivana Uhlířová, Jiří Štrébl, Natália Drabiščáková a Lukáš Příkazký. První repríza bude 24. května, oznámil ČTK mluvčí souboru Masopust Vojtěch Vávra. Souběžně s Nevěstou připravují jeho členové inscenaci Deník zloděje, propojení deníků Jeana Geneta s básnickou skladbou Bedřicha Bridela. V režii Jana Nebeského a s hudbou Martina Dohnala bude sólem pro Miloslava Königa. Premiéra se uskuteční 12. května.

Hra Nevěsta balancuje na hranici skutečnosti a snu. Nechává minulost dvou žen, matky s dcerou, které v 50. letech minulého století přišly do valašské vesnice, prostupovat do současnosti. V ní starosta spolu s ostatními muži vyklízí jejich dům, aby tu zřídili myslivnu.

Drama bylo inspirováno deníky, které autor nalezl na staré půdě. Je psáno ve valašském nářečí. Jeho vkladem je zobrazení obecného pokrytectví, znovu předávaného z generace na generaci.

Podle dramaturgyně Terezy Marečkové inscenace navazuje na programovou linii souboru vinoucí se od Topolova Konce masopustu, přes hru Lenky Lagronové Čupakabra i další dramatické texty, zachycující společenství vesnice jako obraz světa.

Divadelní společnost Masopust existuje od roku 2008. Během rekonstrukce Divadla Na zábradlí, kde její členové hráli v Eliadově knihovně, a po dočasném hostování v holešovickém Studiu Hrdinů se letos v únoru s herci Divadla Na zábradlí přestěhovala do prostor Divadla Komedie.