"Špína je dramatický příběh studentky Leny, která se musí vyrovnat se znásilněním, jež ji potkalo v nejcitlivějším období dospívání. Absurdní pocity viny a důsledky jejího rozhodnutí se s těžkou životní situací nikomu nesvěřit, ji zavedou až na psychiatrickou léčebnu. Trvá dlouho, než odmítne být obětí a najde odvahu poprat se s minulostí," uvedl o příběhu snímku. Natáčel se v Bratislavě a Pezinku, v hlavních rolích se objeví Dominika Morávková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Róbert Jakab a Patrik Holubář.

Film Špína vznikl v česko-slovenské koprodukci společnosti Moloko film, slovenského BFILM a pražské FAMU, podílela se na něm skupina mladých a talentovaných filmařů, autorů a herců z obou zemí. Projekt byl finančně podpořen Státním fondem kinematografie, slovenským Audiovizuálním fondem a společností HBO Europe. Do českých kin má snímek přijít na jaře.

Tereza Nvotová vyrůstala v Bratislavě, nyní žije v Praze. Debutovala ve svých dvaceti letech kontroverzním celovečerním dokumentem Ježíš je normální! Je studentkou pražské FAMU, kde získala bakalářský titul na katedře dokumentární tvorby. Snímkem Špína zakončuje studium na katedře hrané režie. Natočila několik dokumentárních televizních snímků. Věnuje se i herectví, hrála v několika celovečerních filmech (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidel jak sbalit holku).

Společnost Moloko film založili v létě 2010 producenti Miloš Lochman a Karel Chvojka. Do její filmografie patří snímky Cesta ven režiséra Petra Václava a film Kolka Cool lotyškého režiséra Jurise Poskuse, který koprodukovala.