"Po ročním uvádění pro dětské publikum byla inscenace nahrazena pokračováním s názvem Baroko pro oko. Oba díly byly natolik oblíbené, že se je Východočeské divadlo rozhodlo znovu začlenit do repertoáru," uvedl Smetana.

Pořad mapuje vývoj hudby od jednoduchých přírodních zvuků pravěku ke složitějším hudebním útvarům. Premiéru měl před šesti lety. Autorka, muzikantka a zároveň protagonistka přizvala ke spolupráci herce Martina Mejzlíka a Janu Ondruškovou a filharmonika Radka Pokorného.

"Oba muzikanti zahrají na velké množství známých, zapomenutých i neznámých nástrojů. Jana s Martinem pak ztvární hned několik postav, uvedou děti do tajů hudby, provedou je mnoha staletími a podle potřeby zodpoví i jejich všetečné otázky," uvedla dramaturgyně Jana Uherová.

Na konci představení si diváci mohou podrobněji prohlédnout dobové nástroje a zahrát si na ně. "Inscenace je určená dětem a mládeži. Prostřednictvím divadelního představení to bude jistě pro všechny zajímavější, než může být pouhé školní memorování," uvedl Smetana.