"Kromě těchto 16 premiér připravujeme ještě řadu doprovodných pořadů, jako jsou utajené koncerty, noci divadel nebo workshopy ateliéru 3D. Takže když to sečteme dohromady, dostaneme se určitě na ještě vyšší číslo," řekl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Činoherní soubor připravuje také českou premiéru temné komedie Přisámbůh!, která má se v originále jmenuje Hand to God. Hra měla před rokem premiéru na Broadwayi a okamžitě získala řadu prestižních nominací.

Soubor baletu poprvé vede Lukáš Slavický, jenž v létě nahradil Attilu Egerháziho. Slavického úvodní premiérou sezony budou dvě choreografie ve večeru nazvaném Shakespeare & Stravinskij. První z nich je nový jednoaktový balet na motivy her Williama Shakespeara, druhou část večera bude tvořit nastudování baletu Svěcení jara Igora Stravinského s použitím techniky tance na špičkách. Druhý premiérový večer bude patřit třem mladým choreografům tvořícím ve volném uskupení Dekkadancers.

Jihočeské divadlo také připravuje společný počin všech uměleckých souborů. Tím bude inscenace Kronikáři - autorský rodinný muzikál v režii Petra Haška. Na jeho nastudování se bude podílet 25 členů orchestru, 16 zpěváků operního sboru, dva sólisté opery, osm tanečníků baletního souboru, osm herců z Malého divadla a dva členové činohry. "Chceme tímto více propojit všechny soubory. Myslíme si, že něco podobného tady v minulosti chybělo. Přitom výhodou vícesouborového divadla je fakt, že může připravovat takové projekty," řekl Průdek.